Varehuset Ikea og Moesgård Museum er hædret af Århus Kommunes Beskæftigelsesafdeling og Senior Erhverv Aarhus for god personalepolitisk seniorpraksis.
Hverken Ikea eller Moesgård Museum ligger i Vestbyen. Men også seniorer fra Vestbyen arbejder de to steder. En af dem er 71-årige Svend Erik Venstrup-Nielsen, som er ansat i Ikea.
Arbejdsliv giver mere energi til andre ting
Svend Erik Venstrup-Nielsen beretter med smil og begejstring om sit arbejdsliv og sin arbejdsplads: "Det giver mig en dyb menneskelig tilfredsstillelse at gå på arbejde. Et arbejdsliv giver mere energi til andre ting."

I det kommende efterår har Svend Erik Venstrup-Nielsen meldt sig til to kursusrækker på Folkeuniversitetet. Han dyrker fotografering. Alle udstillinger på kunstmuseet Aros bliver besøgt, – og gerne sammen med et kunstinteresseret barnebarn. Der lyttes flittigt til jazz i hjemmet. Og der er også lige en kassererpost i grundejerforeningen, der indtil videre skal passes.
"Jeg fortsætter gerne på Ikea til jeg bliver 80, hvis helbredet holder, og der er brug for mig," forsikrer Svend Erik Venstrup-Nielsen, der har mange rosende ord om sin arbejdsplads og dens personalepolitik.
Erfaring som ballast
Svend Erik Venstrup-Nielsen kom til Ikea for fire år siden. Han søgte efter at være gået på pension en opslået stilling som vareopfylder, men blev i stedet tilbudt arbejde som tømrer med henvisning til hans erfaring. Ud over at være udlært tømrer har Svend Erik Venstrup-Nielsen også en ingeniøruddannelse og et mangesidigt arbejdsliv bag sig.
På Ikea arbejder Svend Erik Venstrup-Nielsen 20 timer om ugen med vedligehold og udskiftninger af varehusets Ikea’s udstillinger. "Jeg startede som tømrer, men blev forfremmet til handyman," griner Svend Erik Venstrup-Nielsen. Noget af det mest spændende ved jobbet er at være med i udvikling af nye materialer til udstillingsbrug.
Arbejdet giver kundekontakt. "Ældre kunder foretrækker at henvende sig til ældre medarbejdere," siger Svend Erik Venstrup-Nielsen og tilføjer med et stort grin: "Og ældre kunder bliver der flere og flere af." I varehuset er alder et element i ønsket mangfoldighed, og alder anses for at være med til at give dynamik og god balance.
Pas på helbredet
Svend Erik Venstrup-Nielsen mener, at det er nødvendigt at kæmpe mod lidt overvægt af hensyn til bentøjet: "At blive ældre kræver omsorg for at holde organismen i gang," lyder det fra en pensionist med et godt arbejdsliv.
Se også www.seniorarbejdsliv.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.