Tre unge har efter 9. klasse på Ellekærskolen i år modtaget stipendier til et års ophold i USA med uddannelse på High School.
De to piger og den ene dreng blev udvalgt af den amerikanske ambassade i Danmark. Der var interesserede fra andre dele af landet, men Ellekærskolen løb med alle de tre stipendier, der var til rådighed.
Organisationen Youth for Understanding arrangerer opholdet for alle tre og finansierer det ene stipendium. De to andre stipendier er stillet til rådighed af den amerikanske ambassade.
Udsigten til stipendium motiverer
På Ellekærskolen er lærer Niels Hussein den drivende kraft bag arbejdet med udsendelse af elever fra skolen.
Sidste år lykkedes det at få den første elev af sted på et årsophold. Tidligere har Niels Hussein arrangeret et tre ugers collegeophold i en sommerferie.
Niels Hussein lægger ikke skjul på sine store forventninger til de unge, der sendes af sted: "De er alle tre ambitiøse, men de skal nok nå det, de gerne vil. Af de tre i år vil drengen være skuespiller. Den ene af pigerne går målrettet efter en lederkarriere via Handelshøjskolen, og den anden vil have en bankuddannelse. Alle tre har stor opbakning fra deres familier"
"Muligheden for et ophold i USA er et vigtigt signal til de unge om, at der er nogen, der gider dem," fortsætter Niels Hussein, " og jeg oplever mange interesserede elever, som forsøger at gøre sig synlige for at komme i betragtning til næste års udsendelse."
Behov for dansk støtte
Niels Hussein er allerede i gang med at forberede næste års udsendelse. Han har 6-7 elever i kikkerten, men det ved de ikke noget om endnu. Niels Hussein beklager at måtte se bort fra egnede elever, fordi deres familier ikke vil være med. Flere test skal afgøre, hvem der kommer af sted.
Efter præsidentvalget i USA er der kommet ny bemanding på den amerikanske ambassade. Niels Hussein er for længst i kontakt for at fortsætte samarbejdet.
Det er Niels Husseins håb sammen med ambassaden også at skaffe danske bidragydere til stipendier. "Projektet henvender sig til de økonomisk dårligst stillede familier. Det giver noget at stræbe efter, og det rejser håb, hvor der ikke er håb" slutter Niels Hussein.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.