Arrangementet ’Rap og Kaffe’, som løb af stablen i Århus Festuge, er nu med til at fremvise Danmark over for udlandet. På hjemmesiden www.danmark.dk kan besøgende lære om kultur i Danmark ved at se et video-indslag, hvor unge rappere fra Århus Vest fyrer den af på scenen foran et kagemæt publikum. ‘
Mix af Traditioner
Speakerstemmen i videoindslaget forklarer, hvordan arrangementet er et mix af nye og gamle traditioner i Danmark. De unge rappere står for den nye forstadskultur, mens ældre damer med hjemmebagt kage viser en ældre tradition. I det to minutter lange indslag ser vi unge rappere stå på scenen og underholde om deres liv i udkanten af Århus, samtidig med at publikum nyder godt af de århusianske kaffedamers hjemmebagte kage.
Projektleder på 8210 Rap Dance Center, Henning Winther, forklarer seerne at Rapskolen i Århus er et forsøg på at give unge i udsatte områder en fritidsinteresse, som de kan arbejde med både uden for og i selve undervisningen: ”Det kræver ikke noget avanceret udstyr at skrive raptekster, det eneste, de unge har brug for, er en blyant og et stykke papir,” fortæller Henning Winther.
www.denmark.dk  Udenrigsministeriet står bag Danmarks officielle hjemmeside, og her kan interesserede læse og lære en masse om Danmarks kultur, geografi og meget andet. Med indslaget tildeles projekt ’Rapskolen’ stor respekt for deres arbejde med de unge i udsatte områder i Århus. Skolen repræsenterer på en gang ny dansk kultur og vellykket integration. Se videoindslaget:
Læs mere om Rap Dance centret: www.8210rapdance.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.