Brabrand Erhvervsforening afholdt tirsdag den 10. november en konference under Mottoet "Fra integration til lige vilkår".   

Foreningen ønsker større gennemskuelighed, og som et ganske pragmatisk udtryk herfor havde man valgt at afholde konferencen i et åbent hjørne af City Vest. Denne åbenhed betød da også, at mødets cá 40 fremmødte deltagere blev set an af en hel del af centerets kunder.
Fortæller ikke om social ansvarlighed
Foreningens formand Kim Møller Rasmussen lagde hårdt ud med at spørge: "CSR – social ansvarlighed – er det noget for os?" Og han svarede straks selv: "Ja, man kan tjene penge på det! Halvdelen af virksomhederne arbejder med CSR, men mindre end en fjerdedel af dem fortæller om det i offentligheden."
Nordens ledende tryghedsleverandør
Koncerndirektør Lars Bonde fra TrygVesta så især den sociale ansvarlighed med klimabrillerne. Han pointerede, at TrygVesta for nuværende ikke køber klimakvoter for at få lov til at lukke mere CO 2 ud end man er berettiget til, men at man er meget obs på, hvor langt firmabilerne kører på literen. 
Ni procent af firmaets ansatte er af anden etnisk oprindelse, hvilket er med til at tiltrække kunder af netop anden etnisk oprindelse. Man har som noget nyt også taget unge fra risikozonen med på pilgrimstur og derefter ansat dem i læreforhold, og man planlægger flere sådanne vandreture. Lars Bonde sluttede  med at påstå, at social ansvarlighed er at opføre sig ordentligt. 
Jysk afspejler samfundet
Jysk, repræsenteret af kommunikations- og CSR-chef Jonas Schrøder, var enig: "I en globaliseret, moderne verden er der brug for gammeldags værdier som ansvarlighed og omtanke." Samtidig tilstræber Jysk at afspejle det samfund de befinder sig i, eksempelvis ved at ansætte indvandrere på Nørrebro.
De små har mindre magt
Kvalitetschef Morten Hæk fra DAFA i Brabrand mente, at humor og åbenhed er helt nødvendige værktøjer, men påpegede også, at det er vanskeligt for de mindre virksomheder at kræve CSR-hensyn overholdt ude i verden. Morten Hæk er dog helt enig i, at CSR handler om at opføre sig ordentligt som virksomhed.
Se prisvinder-fotos
, som vandt prisen i konkurrencen "Fra integration til lige vilkår". Billederne indeholder ikke ordet integration, etnicitet eller tilsvarende. Men ordet  "forbindelser" optræder en del gange i denne fotoserie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.