En helt ny boligportal, www.danmarkbolig.dk, samler nu alle landets 550.000 almene boliger, og det betyder, at du let kan danne dig et overblik over et område og finde frem til lejligheder efter dine ønsker.
Du kan blandt andet finde oplysninger om ledige almene boliger, pris og størrelse, om der gælder særlige regler – eksempelvis husdyr – og også om venteliste. Det er også en god facilitet, at den angiver, om lejlighederne er egnede til handicappede.
Uhyggelig læsning
Oplysningerne om ventetider er uhyggelig læsning! Søger man en hvilkensomhelst familiebolig til hvilkensomhelst pris overalt i Århus, så er der ingen ledige lejligheder overhovedet, ej heller ungdomsboliger. Kun, hvis man søger en ældrebolig, er der 16 at vælge imellem.
Vil man acceptere 6 måneders ventetid, er der kun kollegier og ungdomsboliger at vælge imellem. Forstemmende mange steder siger "Over 20 år" som ventetid.
Noget tyder på, at de lange ventelister på portalen ikke altid holder. Besøger man eksempelvis www.sydsam.dk, får man at vide, at der er lejligheder med meget kort ventetid i Kærgårdsparken i Solbjerg. 
Hvem står bag DanmarkBolig.dk
DanmarkBolig.dk er udviklet i et samarbejde mellem Landsbyggefonden, Indenrigs- og socialministeriet, Boligselskabernes Landsforening og Kommunernes Landsforening.
Fælles opnotering på vej i Århus
Mens danmarkbolig.dk kun informerer og ikke skriver dig op på en venteliste, så er der en ny fælles portal på vej i Århus. Der er i dag tre boligportaler med hver sin opnotering, og den afløses i 2010 af en fælles portal med fælles opnotering, hvis repræsentantskaberne i boligforeninger og boligselskaber i øvrigt siger ja.
Der er  i dag fire opnoteringsmåder – boligbrev, ventelister mv. – og disse systemer skal samordnes i løbet af 2010.
Boligportaler for almene boliger i Århus:
www.aarhusbolig.dk
www.sydsam.dk
www.aarhusbo.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.