”På en måde er det næsten som at komme hjem,” fortæller Per Thomsen, som den 5. november begyndte jobbet som projektleder af Foreningernes Hus, som skal ligge på Nordgårdskolen. Stillingen er oprettet af Brabrand Boligforening.
Tilbage i 1980’erne boede sønderjyden Per nemlig fem år i Gellerupparken i forskellige kollektiver på Gudrunsvej, mens han tog hul på uddannelsen til etnograf på Moesgaard Museum. Og i starten af 1990’erne flyttede han sammen med sin kone ind på Toveshøj, hvor de boede endnu fem år.
”Det er næsten som at vende hjem, for det er det sted, jeg har boet længst næst efter Tønder, hvor jeg voksede op,” smiler Per, som blev tændt på jobbet, da han læste jobannoncen, der blev indledt med følgende citat fra den britiske polarforsker Shackleton i 1914:
”Mand søges til farefuld færd. Lav løn, bitter kulde, lange måneder med fuldstændig mørke, konstant fare. Sikker tilbagevenden tvivlsom. Ære og anerkendelse i tilfælde af succes.”
Fokus på hjemløse
”Jeg tænkte, det kan da kun være mig,” griner Per, som i dag bor i Aalborg, hvor han de seneste otte år har arbejdet som chef i i Brobygningsselskabet, der er en udviklingsafdeling for projekter for hjemløse i Aalborg Kommune.

Nu skifter Per så karrieren med de hjemløse mennesker ud med hjemløse foreninger, som han skal skaffe tag over hovedet i Foreningernes Hus.

”Det bliver spændende. Jeg kan rigtig godt lidt at omgås mennesker og har allerede hilst på mange gode ildsjæle her i området, som er lige så spændte på Foreningernes Hus, som jeg er,” fortæller Per. Han forventer snart at få overrakt nøglerne til Nordgårdskolen.

Møde for foreninger
Endnu er der ikke sat dato på et informationsmøde, men Per er i fuld gang med at skabe netværk og hilse på foreningerne.

”Når vi når lidt længere hen, så vil alle foreningerne i området blive inviteret til møde, og så skal vi rigtig i gang,” lover Per Thomsen.

Han opfordrer alle interesserede foreninger til at kontakte ham allerede nu, så de er sikre på at blive inviteret med.

Mobil 61221746 email: peth@bbbo.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.