Kæmpe gebisser og tandbørster i overstørrelser var på bordet i Café Perlen i Gellerup tirsdag eftermiddag, da der var indbudt til en spændende dag arrangeret af fire 5-semesters tandplejerstuderende fra Århus Tandlægeskole.

Omkring 30 kvinder og deres børn kiggede indenfor i cafeen for at få gode råd om deres børns tandhygiejne.

Mange huller i tænderne
Temaet var pasning og pleje af små tænder, og målgruppen var etniske kvinder og deres børn, fordi undersøgelser viser, at børn med anden etnisk baggrund har forholdsvis mange huller i tænderne.

De fire tandplejeelever Jayne, Melisa, Wahida og Hassan, har alle hver især anden etnisk baggrund, afghansk, asyrisk, tyrkisk og persisk, og de ønskede med deres projektdag at udnytte den fordel til at nå ud til de mødre, som måske ellers ikke modtager råd om deres børns tandhygiejne.
I løbet af weekenden var der blevet ophænget indbydelser på fem forskellige sprog i alle Gellerupparkens opgange. Og der dukkede både somaliske, arabiske, afghanske samt en enkel tyrkisk kvinde op til arrangementet.

Gode spørgsmål om tandbørstning
”Vi synes, at kvinderne har været interesseret i at stille gode spørgsmål om tandbørstning, brugen af sut og problemer med sutning på tommelfingeren,” fortæller Jayne, der selv er vokset op i Hasle, mens Wahida stammer fra Gellerup.

Stemningen i cafeen var hyggelig med både æbleskiver og sund slik på bordene. Og alle de små gæster fik både en ny tandbørste og en tube tandpasta med hjem, da arrangementet sluttede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.