40 år, fed og gammel nok til at komme på museum?
Tjah – i hvert fald afslørede en glad afdelingsformand i Gellerupparken, Helle Hansen, i går nogle spændende museumstanker, da afdelingen holdt 40 års jubilæum i Cafe Perlen midt i boligområdet.
"Vi har planer om at indrette et Gellerup-museum, og vi får en lejlighed på Gudrunsvej 16 til rådighed den 1. marts. Jeg har godt nok hørt fra nogle museumsfolk, at vi ikke uden videre må kalde det et museum, men i hvert fald har vi planer om at holde udstillinger. Det bliver både bagudrettede og fremadrettede udstillinger," sagde Helle Hansen og nævnte også, at når der fortælles så mange "historier" om Gellerup, så kan det være en god ide at kunne dokumentere boligområdets sande historie.
Fra margueritter til boliger
Blandt gæsterne til den officielle reception var nogle af pionererne, der flyttede ind i 1969. Året før skrællede bulldozerne margueritblomsterne af marken mellem Tousgården og Silkeborgvej – en mark, som kom til at huse landets største boligafdeling med 1776 boliger.
Nogle er flyttet fra Gellerupparken, men deltog ved receptionen. Andre bor der endnu – heriblandt Svend Erik og Inga Sørensen, der flyttede ind 15. september 1969 og i dag bor i den samme lejlighed.  Læs deres historie her. 
På museum  eller ej – i hvert fald blev der råbt "Længe leve Gellerupparken", så de 6000 beboere ikke risikerer at agere kustoder på et frilandsmuseum, men bor i et levende miljø.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.