Byrådet har nu givet sit ja, så projekt "Klimaneutralt Skovgårdsparken" kan forberedes. Prisen bliver på ca. 227 mio. kr, og da det er 300 af afdelingens 432 lejligheder, der energi-renoveres fuldstændig, koster det mellem en halv og en hel million kroner pr. lejlighed.
Til gengæld for pengene skæres ni tiendedele af energiforbruget væk fra hver lejlighed.
Landsbyggefonden har i forvejen bevilget lånetilsagn, Århus Kommune garanterer for de 138 af millionerne, og Skovgårdsparken betaler selv af sin opsparing op  til de 209 mio. kr., som renoveringen ventes at koste. Ombygningen blev besluttet af afdelingsmødet for godt et år siden.
Facader, Regnvand og varmeindvinding
Brabrand Boligforenings medlemsblad Skræppen skriver blandt andet:
Renoveringen, der omfatter blok A, B, C, D, E, F, G, H og I, er en større omgang. Den indeholder bl.a.: nye facadepartier, nye vinduer, inddækning af altaner, nyt tag, udskiftning af varmeinstallation, renovering af faldstammer og kloak med regnvandssystem, renovering af ventilationssystem og varmegenindvinding og kriminalitetsforebyggende foranstaltninger.
Til Stiftstidende siger boligforeningsformand Jesper Pedersen blandt andet:
"Vi kan desværre ikke gøre projektet helt energineutralt. Det vil kræve, at vi graver ned under fundamentet, og det kan ikke lade sig gøre. Men en reduktion af forbrug og udgifter til ti procent af niveauet i dag, er et flot resultat."
Ombygningen ventes at vare de næste par år. Der er endnu ikke taget stilling til, hvordan beboerne rent praktisk skal flytte rundt eller genhuses.
Skræppebladets Blog om renoveringssagen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.