Pearl Andersen er en kvinde med en drøm. En drøm om at bryde igennem som sangerinde. Og ifølge hende selv skal den drøm nok gå i opfyldelse.
Hvis man ikke kender Pearl fra musikken, har man måske læst nogle af hendes artikler. Hun var nemlig blandt de første, som blev uddannet som borgerjournalist for Aarhus vest.

Tingene har ændret sig en del siden hun blev borgerjournalist. Det har hun droppet til fordel for sin karriere som sangerinde, som er hendes egentlige kald. Men hun bliver boende i Søvangen syd for Silkeborgvej.
Stammer fra Afrika
Pearl Andersen stammer oprindeligt fra Botzwana, men flyttede til Danmark, da hendes mor mødte en dansk mand og blev gift med ham. Hun peger på sin barndom i Afrika som en stor inspiration for sin sangkarriere. ”Vi sang meget i kirken derhjemme, og om sommeren blev jeg altid udvalgt i sang eller dansekonkurrencerne, og fandt ud af, at jeg godt kunne lide det,” siger Pearl med et smil.

Da hun flyttede til Danmark, savnede hun musikken og meldte sig ind i en amatørmusical.

18 år – så afsted
Så da hun som 18-årig så en annonce fra nogen, der søgte medlemmer at et reggaeband i München, tog hun afsted, selvom hendes forældre ikke var begejstrede for det.

Hun arbejde på hotel for at betale for sit ophold, da reggaebandet ikke levede op til hendes forventninger, ”de var nogle snydere, som var mere intereseret i at være”kæreste” med mig, end at spille musik.”

I München blev hun også medlem af Munich Gospel Choir og kom med en sangerinde på turne. Der turnerede hun rundt i halvandet år, men fik hjemve og tog tilbage til Danmark.
Vender tilbage til Danmark
Tilbage i Århus tog hun timer i drama og underviste i dans på aftenskole. Hun deltog også i Images of Africa. Samtidig med alle hendes aktiviteter tog hun en uddanelse som radiotekniker, ”den uddannelse også er god at have, fordi teknisk kunnen er god at have i forbindelse med musikken.”

Hun har ind imellem holdt pause fra musikken, men er altid vendt tilbage. For hun kan ikke undvære den.
Hun har solgt nogle tekster til pladeselskaber. På en eller anden måde fik hun en demo til Rusland og så kom der for alvor gang i karieren. Hun tog til Rusland og optrædte på en kæmpescene, og allerede efter fem dage havde bandet og hende de en sang, som blev spillet ivrigt på radiostationerne i Rusland.
”Nu havde jeg fundet mig selv,” siger hun og udstråler lettelse.
I dag arbejder hun på at få sin musik ud, men mener ikke at Danmark er stedet for hende. Hun vil selvfølgelig gerne bryde igennem i Danmark, men tror ikke at der er et stort marked for hendes musik herhjemme, så hun vil ud i verden.
”Musik handler ikke kun  om, at blive en stor stjerne, der er også plads til mig”
Selvom vejen til succes måske umiddelbart kan se lang ud, ved Pearl Andersen, at det hele nok skal komme. På spørgsmålet: Hvad vil du gøre, hvis du ikke bryder igennem?”, svarer hun,” jamen det gør jeg!” Og når ordene kommer fra hendes mund, tror man på hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.