Folketingskandidat I Århus Vest for Enhedslisten, socialrådgiver Solveig Munk, mener, at Brabrand Boligforening vildleder sine beboere op til afstemningerne om dispositionsplanen for Gellerup og Toveshøj.

Solveig Munk: "Det påstås flere steder, at et ja til dispositionsplanen gør det muligt at bygge en moské i området og at et nej betyder, at det er umuligt. Det er helt forkert. Mulighed for tilladelse til bygningen af en moské i området afhænger af en lokalplan og af et tillæg til kommuneplanen. Begge dele besluttes i Århus Byråd. En moské afhænger ikke af hverken dispositionsplan eller helhedsplan."
Solveig Munk griber også fat i de lovede 1000 arbejdspladser, som ifølge materialet garanteres af Århus Kommune:
"Det er heller ikke korrekt. Det, der er garanteret er, at der er to blokke, der ikke rives ned, hvis kommunen ikke inden 2014 beslutter at flytte 500 kommunale arbejdspladser til Gellerup. De resterende 500 arbejdspladser er der ingen garanti for," skriver Solveig Munk i et åbent brev.
Enhedslistens kandidat er desuden skuffet over, at boligforeningen vælger at udsende kampagneskrifter for et ”ja” uden samtidig at sende tilsvarende ud for et ”nej”. 
Boligforening: Usand kritik
Brabrand Boligforenings direktør Torben Overgaard siger til disse kritikpunkter, at de er usande:
"Man vil ikke kunne placere en moske inde i Gellerup uden en helhedsplan. Området er udlagt til boliger, og for at kunne lave en lokalplan til placering af en moske, ville muligheden skulle fremgå af kommuneplanen, og det gør den ikke," siger Overgaard til borgerportalen gellerup.nu
Omkring garantien for 1000 arbejdspladser:
"Jeg skal ikke kunne sige, om formuleringen i den politiske aftale er uklar på det punkt, men jeg har selv været med til at forhandle de 1000 arbejdspladser, og ingen er i tvivl om, at det er 1000, der er aftalt, og hvis ikke de kommer, rives blokkene ikke ned."
Torben Overgaard afviser også, at materialet kun afspejder ja-synspunkter:
"Hvis det var rigtigt, at vi kun ville agitere for et ja, så havde vi da ikke sat en medarbejder til at interviewe en af nejsigerne til Skræppebladet (Pia B. Christensen, red.). Nej-sigerne har ikke sendt noget, så vi har gjort, hvad vi kunne for dem."

http://aarhus.enhedslisten.dk 
Skræppebladets særnummer om helhedsplanen

Den politiske aftaletekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.