Gellerup Højskole er i 11. time blevet en del af helhedsplanen. Mange beboere ville ellers krydse tipskuponen af med et "Nej, højskolen er ikke en del af helhedsplanen", fordi den ikke nævnes i hverken dispositionsforslaget eller helhedsplanforslaget, og den har aldrig været en del af debatten.
Men under de seneste forhandlingerne er højskolen kommet med, og det har to konsekvenser: de strandede forhandlinger med Sociaministeriet om købsaftalen kan komme i gang igen – og beboerne skal på tipskuponen pludselig ændre et "Nej" til et "Ja". Så mon ikke begge svar vil blive accepteret?
Bestyrelsesformand i Gellerup Højskole og næstformand i Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, forklarer:
Del af ungdomsbyen
"I sidste runde af forhandlingerne er højskolen kommet med som en del af ungdomsbyen. Vi har fået kommunens opbakning til, at højskolen dermed er den del af helhedsplanen for det område tæt på Hejredalskollegiet, hvor to blokke skal omdannes til ungdomsboliger."
"Men det fremgår ikke af den politiske aftale, der er skrevet ned?"
"Det er korrekt, og man kan heller ikke se det af tegningen. Men jeg har udtalt mig pressen om det, og det står på vore nye plancher," siger Keld Albrechtsen. Til gengæld står højskolen ikke nævnt i Skræppebladets særnummer på 30 sider, som er skrevet efter de politiske forhandlinger.
Højskolens formand er glad for, at det lykkedes at få kommunens opbakning til højskolen som en del af helhedsplanen. Forhandlingerne med Socialministeriet, som skal godkende højskolens særlige købsaftale for tre blokke på Hejredalskollegiet, er trukket gevaldigt ud, og højskolens bestyrelse har fået at vide, at ministeriet først vil sagsbehandle, når kommunen har forberedt sagen.
"Så nu håber vi, at kommunen committer sig mere og får sagsbehandlingen fremskyndet," siger Keld Albrechtsen.
Vil kommunen straffe beboerne?
"Men kan man forestille sig en situation, hvor kommunen vil "straffe" beboerne og fjerne støtten til højskolen, hvis beboerne siger nej til helhedsplanen?"
"Nej, det håber vi da heller ikke vil ske i så fald. Vi kan kun tro på, at kommunens forpligtelse er større med et ja," siger Keld Albrechtsen.
Hans erkendelse betyder, at der i hvert fald er een fejl i det informationsmateriale, der er sendt rundt til alle beboerne. Her får de at vide, at uden en helhedsplan bliver der heller ingen højskole.
Derfor vil borgerportalen råde de tipskupon-ansvarlige til at godkende såvel et ja som et nej til spørgsmålet om højskolen. For begge svar ser ud til at være rigtige. Højskolen har haft sit helt selvstændige forløb siden 2007 og er først nu "koblet på" den kommende ungdomsby i Gellerup. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.