Arkitekter lyver. Og de får endda penge for det, for det gør ikke noget, at de lyver. Bygaden i Gellerup er bare endnu et eksempel på, hvordan et miljø kan tage sig fantastisk skønt ud i arkitektens vision, men bare ikke lader sig gøre i virkelighedens verden.
Grunden til, at de godt må lyve, er simpel: når deres visioner har været igennem en kraftig omgang Photoshop og mega-dyre kreationer, så skal de illustrere noget, der ligner et eventyr, og som alle kan juble over. Sådan noget skal vi da have!
Eventyr er altid smukke til sidst, men er omtrent lige så langt fra virkeligheden som at forestille sig, at Peter Skaarup (DF) køber en af de kommende penthouse-lejligheder på Gudrunsvej.
En beboer på Bentesvej, hvis blok nu skal rives ned, stemte imod helhedsplanen på beboermødet i Gellerup.
"Og det er slet ikke, fordi blokken skal rives ned, det gør ikke noget, for jeg vil alligevel gerne finde et nyt sted at bo, måske et parcelhus. Nej, jeg går imod på grund af bygaden dér," sagde han og pegede på den mægtige skærm i Globus1, hvor Bygaden tager sig fantastisk flot ud i aftenstemning – endda i en solnedgang, der i virkeligheden vil være umulig at genskabe.
Beboeren, vi talte med, vil slet ikke have sådan en bygade. "Den kan de lave inde i byen," griner han og siger, at den slet ikke passer til hans forståelse af Gellerup. Den er for uvirkelig, for aparte og – ja, ugellerupsk, mener han.
Bygaden ser bredere ud end Randersvej, hvor den er bredest. Hvor smart er det lige? Det må da gå ud over Byparkens grønne arealer eller hvad? Og fodgængere har et lige så godt forhold til biler og letbanetog, som løven og lammet har det i en af religionernes forestillinger. De blander sig helt uvirkeligt, som om alle trafikformer er gode venner. Bygaden er lang og lige – alligevel er der ingen knallerter, som kører for stærkt. Hvad skete der lige her? Jo, altså, når helhedsplanen er virkeliggjort, så er der bare ingen knallertister, der har lyst til at køre for stærkt…
Samtlige bygninger på billedet er splinternye og må alle være prisvindende ikonbyggerier, så fabelagtige tager de sig ud. Ser man godt efter, er der ude til venstre en facade, som ser bekendt ud, resten er indtil videre blændværk.
Lidt mindre blændværk – lidt mere forholden sig til virkeligheden, tak.
Beboeren vi talte med, er erhvervsdrivende i Bazaren og vil i øvrigt gerne have en butik på bygaden.
Men den må gerne se helt almindelig ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.