Fortvivl ikke over julens og nytårets mad-glæder. Der er sundhedstjek på vej efter nytår – og sundhed kan også findes i samvær og fællesskab.

Sundhedscaféerne i Gellerup-Toveshøj går for alvor i gang i starten af januar  med ugentligt at holde åbent i 2½ time. Sundhedscaféerne kommer fysisk til at åbne ved beboerrådgivningen i Tousgårdsladen på Edwin Rahrsvej 6 B. Den første gang vil være onsdag den 13. januar 2011 fra kl. 13.00 til 15.30.

Hvad er en sundhedscafé?

”En sundhedscafé er et sted, hvor beboerne i Gellerup-Toveshøj kan henvende sig og få sig et sundhedstjek, der bl.a. indeholder måling af blodtryk og blodsukker. Sundhedstjekkene vil blive lavet af en sygeplejerske. Der vil efterfølgende være mulighed for en sundhedssamtale og guidning i forhold til de lokale tilbud om sunde aktiviteter, der findes i Gellerup-Toveshøj,” fortæller Helle Dybdal Jensen, der er projektleder for sundhedscaféerne, og fortsætter:

”Alle beboere i de to boligområder er velkomne til at benytte sundhedscaféen, som er et lokalt sundhedstilbud. Vi vil i sundhedscaféen forsøge at øge beboernes kendskab til lokale sunde aktiviteter og være med til at styrke lokale tilbud med sundhed gennem fælles aktiviteter.”

Godt modtaget

”Vi har mødt mange beboere, som har vist stor nysgerrighed og interesse for sundhedscaféen, og som har sagt, at de gerne vil gøre brug af tilbuddet. Så jeg håber virkelig, at vores tilbud bliver et godt supplement til eksisterende tilbud,” fortælle Helle Dybdal Jensen.

”Beboerne skal dog ikke tro, at vi er sundhedsapostle, der kun fokuserer på at få dem til at motionere og lade være med at spise slik og chokolade. For sundhed kan være mange ting. Sundhed kan efter min opfattelse ligeledes være samvær, fællesskab og trivsel.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.