Det populære vejledningsprojekt for unge, Shaqo Junior, lukker ned i slutningen af januar, da de ikke har fået forlænget deres to-årige bevilling fra det lokale beskæftigelsesråd. Chefkonsulent, Louise Okon Willie, frygter, at man ved at lukke et projekt vil tabe den svageste gruppe på gulvet.

Shaqo Junior et vellykket projekt
Shaqo Junior har eksisteret i to år og er et er et yderst brugt vejledningsprojekt, som de unge i Gellerup har været glade for. Faktisk så glade at rygtet om dets eksistens er blevet spredt mund til mund i Gellerup.
Shaqo Junior startede med at sætte et maksimum på 320 unge, men endte på at have 380 i vejledning. Mange har forgæves henvendt sig for at få vejledning, men midlerne er bare ikke til det. Målet har været at rådgive de unge individuelt til det rigtige valg af studie og job.
”Projektet går over al forventning. Det er meget populært og halvfjerds procent af de unge er i gang med en uddannelse og har et stabilt uddannelsesforløb,” forklarer chefkonsulent, Louise Okon Willie.  

Hvad skal der ske med de svageste?
Spørgsmålet er så, hvad der vil ske med de svagest stillede; dem som ikke har ressourcestærke forældre, der kan give dem et indblik i, hvordan det er at være på arbejdsmarkedet? 
”De der kommer til at lide mest under lukningen er dem, som ikke har ressourcestærke forældre, der kan hjælpe dem valget af uddannelse. De har måske heller ikke det store netværk, og et reelt billede af hvad det vil sige at være på det danske arbejdsmarked,” siger Louise Okon Willie.
Hun tilføjer, at kun en tredjedel af de unge har en uddannelsesvejleder udover Shaqo Junior, derfor kan lukningen i værste fald betyde, at de svageste unge tabes på gulvet.  
Målet er at starte op igen
Tillid og tryghed har været nøgleordene i vejledningen, som konsulentfirmaet Akantus står bag. De tager udgangspunkt i det hele menneske, hvilket betyder, at deres vejledning ikke kun har handlet om uddannelse og job.
”Det er vigtigt at have alle aspekter med, når man vejleder, da der kan være mange grunde til, at det måske ikke går godt på studiet. Det kan være noget privat, der trykker og gør studielivet uoverkommeligt,” forklarer Louise Okon Willie. Vejledningen er gået over al forventning, derfor er det da også konsulenternes ønske at starte Shaqo Junior op igen i nærmeste fremtid, hvis der kan skaffes flere midler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.