Meyerne har henover nytåret sagt farvel til deres kontor ved Bazar Vest og er i stedet flyttet ind i en stuelejlighed på Jettesvej 9. Fra den nye adresse skal medarbejderne fortsætte det gode arbejde med at gøre Gellerup og Toveshøj til et endnu bedre sted at bo.
Meyerprojektet er fortsat støttet af Landsbyggefonden, men det har været nødvendigt at reducere antallet af medarbejdere fra 22 til 11 Meyere plus kommunikationsmedarbejder Jonas Jørgensen og projektleder Theo Van Driessche.
Fra hidtil at have deltaget i den daglige opsamling af affald og oprydning på de grønne arealer og omkring containergårdene i Gellerup og Toveshøj, skal  de tilbageværende 11 Meyere fremover mere fokusere på at have direkte  kontakt med beboerne. Det skal blandt andet ske via kampagner, events og ind- og udflytterbesøg.
”Meyernes arbejde  bliver mere kampagneorienteret, og der vil i løbet af året blive skiftet mellem  hvilke problemområder, der er fokus på,” fortæller Theo Van Driessche og oplyser, at beboerne undervejs vil blive orienteret om indholdet i de nye kampagner og events, som vil komme til at påvirke deres dagligdag.
På besøg i opgange i februar og marts er der fokus på ulækre opgange,  og det er bogstaveligt talt, for Meyerne rykker simpelthen ud og sidder i opgangene for at møde beboerne, hvor de bor.
”Vi har i første omgang valgt at besøge de 60 værste opgange, som vi har fået udpeget via de sidste par års Smiley-kampagner. Vi sidder normalt en dag i hver opgang og håber her at komme i  snak med beboerne om, hvordan opgangen kan blive renere. Vi medbringer også et spørgeskema,” fortæller Theo Van Driessche.
Næste fokusområde bliver i foråret p-pladserne med blandt andet flyveaffald og biler uden  nummerplader, mens sommerens fokusområde hedder ”Smuk Park”.
Sideløbende arbejder Meyerne også med at udvikle et dukketeater med affaldsmaskotten Otto og hans ven Klovn, som skal rundt i børnehaver og ud på græsplænerne og få børnene til at snakke om affaldshåndtering. Og i løbet af foråret vil der også komme en tegneserie med budskaber om at gøre Gellerup og Toveshøj renere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.