15 elever på Viby Gymnasium & HF, der har kinesisk på A-niveau, skal til efteret opholde sig på et venskabs-gymnasium i Harbin i Kina – og sådan skal der hvert år sendes et hold gymnasielever afsted for at blive dygtigere til kinesisk. 
På samme måde skal 15 kinesiske gymnasieelever rejse  til Viby for at blive bedre til engelsk.
Det er resultatet af en aftale, som Viby Gymmnasium & HF har underskrevet med Harbin Middle School No. 9. Lokalavisen Aarhus skriver om aftalen, som citerer vicerektor på Viby Gymnasium, Kim Kjærgaard:
"Det er blevet præcis den aftale, vi drømte om på forhånd. Det lever fuldt op til det, vi håbede. Gymnasiet i Harbin er et prestige gymnasium, hvor forældrene efter sigende står i kø for at få deres elever ind. Det skulle være et af de bedste gymnasier, hvis ikke dét bedste," fortæller Kim Kjærgaard.

Måske også spansk aftale
Gymnasiet i Viby ønsker at være global for at give gymnasieeleverne mulgheden for at kommunikere internationalt. Gymnasiet tilbyder engelsk, spansk, fransk, tysk og kinesisk.
Måske får gymnasiets elever i spansk også rejse-glæder af globaliseringen. Ifølge Kim Kjærgaard er det ikke umuligt, at der kommer en lignende aftale med Spanien:
"Jeg tror, det er det næste, der kommer til at ske, men det ved vi ikke endnu," understreger han over for Lokalavisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.