Så har vi en god nyhed for Gellerup – i hvert fald for de tålmodige:
Næste letbane-etape kommer til Gellerup – måske! Når det nuværende arbejde med en letbane til Lisbjerg er færdigt i 2015, så ligger Gellerup lunt i svinget til at blive prioriteret til den næste etape. Midttrafik skal nu i gang med at undersøge disse fire etaper nærmere:

  • Århus – Gellerup – Brabrand
  • Lisbjerg – Hinnerup
  • Århus – Hasselager – Skanderborg
  • Århus – Nordhavnen

Strækningerne er valgt, fordi her bor flest mennesker – dvs. strækningerne er rentable. Borgerportalen har tidligere beskrevet, hvordan Gellerup-strækningen er den, der giver den bedste økonomi af alle.
Glæde i Gellerup
"Vi blev vældig glade, da vi hørte det, men vi har ikke selv henvendt os til Letbanesekretariatet for at gøre opmærksom på den strækning," siger konsulent i Gellerup-sekretariatet, Kristian Harbo Jeppesen, til borgerportalen.
Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj nævner letbanen som en god måde at knytte byden og Gellerup sammen på. Men Letbanesekretariatet under Midttrafik har selv foretaget den vurdering, at et letbanespor gennem Gellerup kan støtte arbejdet med at gøre området mere attraktivt.
Århus-folk med i arbejdet
Men der er jo også Århus-folk involveret, som kender helhedsplanen indgående: teknik-rådmand Laura Hay er næstformand i letbanens politiske følgegruppe, og vejchef i Århus, Niels Schmidt, er næstformand i styregruppen.
Rådmændene i Århus Byråd – dvs. magistraten – har i mandags set og godkendt indstillingen om at arbejde videre med at undersøge de fire strækninger nærmere.
Men selv hvis Gellerup kommer øverst på listen, kan der gå pænt mange år, før man kan tage letbanen fra Gellerup til bymidten. Der er ingen penge afsat endnu, og mange kender de problemer, der har været med at rejse penge til den første etape. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.