På fredag kan du opleve arabisk kultur på tætteste hold i musikhuset på den dansk-arabiske festival Jalla:3.Dagen byder på udstillinger og en lang række gratis kulturoplevelser med fokus på kulturmøder og rejselyst.

Det lykkelige Arabien
Anledningen til festivalen er, at det i år er 250 år siden den første danske ekspedition sejlede mod det lykkelige Arabien.

”Carsten Niebuhr og Den Arabiske Rejse bragte en epokegørende nuancering med hjem til Danmark for 250 år siden. Ikke alene var der tale om den første videnskabelige ekspedition udsendt af et europæisk land nogensinde. Rejsen er også gået over i historiebøgerne som et forbilledligt møde mellem Danmark og den arabiske verden – med gensidig nysgerrighed og respekt som bærende byggesten. Det, vi prøver med det her jubilæumsår, er igen at sætte fokus på det åbne kulturmøde," fortæller projektleder af Den Arabiske Rejse, Jakob I Myschetzky.

Børn fra Gellerup
På festivalen vil der blive vist en billedserie af Søren Kjeldgaard, der viser hverdagen i Gellerupparken. 
Derudover har Opgang2 Turneteater inviteret den libanesiske fotograf Ramzi Haidar og journalisten Rima Abushakra til Aarhus, hvor de har lært palæstinensiske børn og unge i Gellerup at bruge et kamera, så de kan vise os, hvad livet i Danmark er for dem. Børnenes billeder vil også blive udstillet i Musikhusets foyer.
Lidt for alle sanser
Festivalen byder alt i alt på et væld af indtryk og oplevelser for alle sanser. Hele dagen vil der være forskellige indslag med både dans og musik fra blandt andet Tyrkiet og Palæstina.
Opgang2 Turneteater viser også uddrag fra deres videoserie ’3 minutter i Gellerup’ og slutter festivalen af med teaterforestillingen KNUS, en samtidsaktuel forestilling, der stiller skarpt på ære, skam og respekt.   
”Det er brændende nødvendigt at fortælle gode historier om de eksistenser, der er gemt eller glemt i samfundets udkant og få dem ud til det publikum, som ikke normalt kommer i teatret,” fortæller den kunstneriske leder af Opgang2 Turneteater Pia Marcussen.
Se programmet for festivalen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.