”Her kan alle komme. Det er det fornemme ved Kontaktstedet.” Ordene kommer fra tidligere HotSpot-chef Gitte Krogh, som for otte år siden var med til at oprette Kontaktstedet, der er et værested for unge i alderen 14-25 år, under HotSpotcentret ved Socialforvaltningen.

Der havde dengang været knust ruder for 250.000 kroner i Gellerup, og de unge blev indbudt til et møde om sagen. Én af unge, Fadi Kassem, pressede på, for at de unge kunne få et sted at være. Det omfattende rudeknuseri standsede, og efter lang tids tovtrækkeri blev Kontaktstedet etableret.

Omverdenen kan lære meget
Et halvt hundrede mennesker stimlede sammen for at fejre Kontaktstedet i Gellerup torsdag den 16. juni om eftermiddagen. Fadi Kassem, der i dag er Kontaktstedets koordinator, bød velkommen til festen.

HotSpots centerchef Bent Nielsen sagde i sin tale: "Det er vigtigt at have sit eget sted. Det betyder virkeligt meget for de unge i Gellerup, og Kontaktstedet gør en forskel for rigtigt mange mennesker.”

Festen bød på andet end ord: Rapperen Chadi Alderbas gav nogle numre, og børn og unge fra Arabisk-Dansk Kulturhus dansede dabke, arabisk national-dans, til inciterende trommespil. Det bugnende bord med mad og drikke var også omsværmet.

”Når man som menneske fylder otte år, har man som regel rigtigt meget at lære. Med Kontaktstedet er det snarere omvendt. Omverdenen kan lære rigtigt meget af jer, især når det drejer sig om åbenhed og rummelighed. Jeg vil sige stor tak for jeres indsats,” sagde socialrådmand Hans Halvorsen.

Savnede det som yngre

22-årige Mohammed Itami kommer i Kontaktstedet 3-4 dage om ugen. Det har han gjort i 1½ år, efter at han sluttede som konstabel i Forsvaret. Siden har han nemlig været arbejdsløs.

”Da jeg var helt ung, var jeg en rod. Det har vi alle sammen været. Jeg blev taget for et indbrud. Men vi havde jo heller ikke Kontaktstedet,” siger Mohammed Itami.

Han ville ønske, at Kontaktstedet havde eksisteret, da han var yngre.

”Det er rigtigt godt, at Kontaktstedet laver arrangementer for de unge i Gelle-rup, i stedet for at de unge selv laver deres egne arrangementer, der handler om, hvor mange fladskærme de kan score,” siger Mohammed Itani.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.