Der blev krammet, gratuleret og smilet. De mange unge med forskelligt farvede studenterhuer var i centrum lørdag aften i Foreningens Hus i Gellerup – for det var deres fest.

De røde og hvide balloner pyntede festrummet sammen med plancher, der tydeligt viste, hvad aftenen handlede om. ”Yes We Can” og ”Uddannelse er nøglen til fremtiden”.
Udenfor ved cafébordene stod tallerkener med jordbær og hjerteformede kiks, som folk nød. Joseph Kayed, som stod sammen med andre fædre, var meget glad og stolt.
”Alle med en søn eller datter, der har uddannet sig, kan være stolte,” sagde han. Hans datter, Fatima, er blevet student fra Langkær Gymnasium i Tilst, og faren er ikke i tvivl om, at denne aften er vigtig. ”Jeg håber, der kommer en gejst hos de andre unge, når de ser, alle dem med hue på bliver fejret,” sagde Joseph Kayed, som især håber, at de der laver ballade også får lyst til at tage en uddannelse.
74 blev fejret
I alt blev  74 dimittender fejret. Nastea Ahmed har de sidste tre år gået på Langkær Gymnasium, og nu sidder huen dejligt på hovedet. Hun syntes det var en god ide med dimissionsfesten for de to-sprogede. ”Mange bliver uddannet, og de yngre ser op til os,” sagde den stolte student, som gerne vil supplere nogle fag, inden hun starter på universitet.

Gellerups gode side

Under åbningstalen kom de sidste gæster ind. Værten Rabih Alzad-Almads tale var en hyldest til de unge dimittender med fokus på betydningen for Gellerup. ”Gellerup bliver ofte omtalt negativt med ordene ghetto og kriminalitet. I viser et andet billede af Gellerup. Et Gellerup i udvikling og med fremdrift. Det skal I have et særlig tak for”.

Aftenens program bød også på musik og den arabiske folkedans debka udført af dansegruppen Jafra.
Og ikke mindst diplomoverrækkelse, hvilket Århus-borgmesteren Nicolai Wammen og rådmand Jacob Bundsgaard Johansen var inviteret til. Dimittenderne blev kaldt op én efter én og imens diplomet blev overrakt trykkede borgmesteren dem i hånden og ønskede tillykke. Efterfølgende fik de en rød rose samt en gave. Det var ikke alle, der var mødt op til overrækkelsen, men de fik alligevel en klapsalve.
Borgmesteren holdt også en tale for de unge. Selv om mikrofonen svingede i lydniveau engang i mellem, kom budskabet dog tydeligt frem. ”I er rollemodeller. Fortæl de andre unge, hvor godt det er tage en uddannelse. Vi er stolte af Jer,” sagde borgmesteren til unge dimittender.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.