I foråret holdt Al Nour Ungdomsforening sin første lejr for 90 piger fra alderen 6- 18 år.  På lejren skulle pigerne opleve naturen og styrke deres selvtillid og samarbejde med andre. Derfor fandt lejren sted i Ry ”Den Nye Slette”. 16 unge piger fra alderen 16- 28 år var med som hjælpere.
Vi to piger deltog i lejren som hjælpere.

I lejren kunne man tydelig se fællesskabet mellem pigerne, selv om der var aldersforskel. Den første dag var hjælperne i lejren meget optaget af at fordele pigerne og lade dem lære at kende hinanden bedre. På den måde blev der bundet stærkere bånd mellem pigerne i foreningen.
De unge piger, som ville hjælpe i lejren, fik ansvaret sammen med en voksen i foreningen. På den måde kan pigerne også lære ansvarlighed, og hvad der kræves af dem, når de skal samarbejde med andre.

Vores rolle i lejren var mest at være en støtte for pigerne og voksne. Generelt var det sjovt for alle, da vi gik rundt mellem pigerne og spurgte om, hvad de syntes om dagen og lejren generelt.

Uddannelse og fremtid
Pigerne var mest glade for Vejledningscentrets besøg, hvor centret havde en dialog med dem om uddannelsen og deres fremtidsplaner.
Senere lavede vi bål og havde en tur ud til søen tæt ved lejrpladsen. De unge hjælpere havde også planlagt skattejagt, derfor fik pigerne lov til at dele sig i grupper, og de første som nåede alle poster, fik slik.

Både store og små havde det sjovt, de mødre som hjalp til i køkkenet deltog også i aktiviteterne, så de ikke kedede sig eller blev for stressede. Om aftenen fik pigerne lov til at bliver oppe lidt længere, derfor blev der holdt teater, dans, sang og konkurrencer, som skulle teste pigernes basis viden.

Overraskelse til os
Den dag vi skulle hjem blev vi overrasket over, at vi piger som hjalp til, fik en tur til Himmelbjerget. Pigerne blev rigtig glade, men vi to tøvede lidt, fordi vi ikke troede på at de andre kunne undvære os, da der skulle ryddes op. Til vores overraskelse var pigerne som deltog i lejren så flittige, at deres værelser var skinnende rene. Pigerne fik lov til at lave en gave til deres mødre derhjemme.

Man kunne tydeligt se, at pigernes selvtillid blev stærkere efter tre dages sjov, workshops og fremlæggelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.