Gellerup får glæde af den første udlodning fra regeringens ghettoplan.
11 mio. kr. kommer nu fra staten til Gellerup og Bispehaven. De skal forbedre beboernes mulighed for at få jobs og forbedre de mindre børns skoleparathed – og der er penge til forebyggelse af kriminalitet og til lidt forskønnelse.
I alt har Socialministeriet og Århus Kommune aftalt ni konkrete projekter i de to boligområder, som nu sættes i gang, skriver Jyllands-Posten.
"De ni projekter skal bidrage til at trække områderne i den rigtige retning. Det er f.eks. meget vigtigt, at børnene og de unge får en god opvækst og skolegang, så de får bedre chancer for at tage en uddannelse og komme ind på arbejdsmarkedet senere i livet," siger Benedikte Kiær.

Jobs gennem netværk

Et af de vigtige projekter er jobskabelse til 1,4 mio. kr. Her skal kommunens Projekt Hotspot Erhverv blandt andet hjælpe unge i Bispehaven og Gellerup/Toveshøj ind på arbejdsmarkedet via netværk med lokale virksomheder.
Andre aktiviteter skal forbedre mindre børns sprog, skoleparathed og sociale mobilitet, mens der er afsat 900.000 kr. til bekæmpelse af socialt bedrageri og 1,4 mio. kr. til ombygning og forskønnelse af pladsen foran Bazar Vest, skriver JP Århus. Her siger borgmester Jacob Bundsgaard:

"Vi har en meget stor udfordring i at sikre, at beboerne i disse områder er og føler sig som en del af den resterende by. Disse initiativer er med til at give nogle muligheder, både når det gælder kriminalitetsforebyggelse, jobskabelse og at gøre Gellerup, Toveshøj og Bispehaven til attraktive bydele."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.