Onsdag var en festdag i Gellerup Kirke, da sognepræst Annette Bennedsgaard fejrede 10 års jubilæum som præst i kirken. Dagen blev desuden en midlertidig afsked med Annette, der 1. oktober tager et års orlov for at bestride en ny stilling som udviklingskonsulent i Kirkefondet, hvor hun skal rejse rundt i hele landet og hjælpe kirker med finde ud af, hvordan man bedst er kirke i dagens Danmark.

Festtaler i kirken var professor i teologi ved Aarhus Universitet, Peter Lodberg, der var Annettes underviser på studiet. Han holdte en festlig tale, hvor han blandt andet gav Annette kælenavnet ”Ghettoblaster”, fordi hun gennem årene i Gellerup har været med til at tale områdets sag og været med til at sprede håb for området.

”I 10 år har du prædiket håb her i Gellerup Kirke. Du har udfordret dig selv og dit sogn til at være med til at forny sig og samtidig turde begå fejl. Du har hele tiden troet på håbet om, at fremtiden kan være anderledes,” roste Peter Lodberg og takkede for hendes indsats.

Den sprælske kollega

Ved den efterfølgende reception i kælderetagen blev der holdt flere taler af både menighedsrådsformand Ole Thvilum og Aarhus’ katolske præst samt medlemmer af menigheden. Og kollegerne i kirken opførte en kærlig sang om deres ti år med en sprælsk kollega, som de fleste var overraskede over have opnået at være på samme sted i 10 år.

Annette Bennedgaard gav i sin takketale selv svaret på, hvorfor hun er blevet i Gellerup i så mange år. Hun sluttede sin tale af med at konstatere, at hun ”holder så stinkende meget af Gellerup”.

Talen var inspireret af Dan Turells ”Jeg holder af hverdagen”, og Annette brugte flere minutter på at remse op, hvad hun holder af ved Gellerup, kirken og dens vrimmel af menighedsmedlemmer, menighedsrådsformandens strømper og snørebånd, kollegerne, som fortæller dårlig vittigheder i kaffestuen, alt det som foregår i Gellerup, Samvirkets mange aktiviteter, Fadi, som tager med til Egypten, Walid, som sørger for tivoli uden for vinduet til hendes jubilæum, Unge4Unge, Somalisk Familiehøjskole, Livsværkstederne og alt det andet, som har været med til at gøre Annette til en præst af Gellerups skole.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.