Lørdag og søndag den 24. – 25. september inviterer nordirske Sandra Johnston sammen med Århus Kunstbygning til lyd – og performanceudstilling i Gellerup og i Sigrids Stue. Det markerer afslutningen af hendes to måneders ophold.

’Play back – Soundscape Gellerup’ indtager steder i Gellerup, der normalt er lukkede for besøg. Sandra Johnston har optaget lyde under sit ophold. Lydene afspejler nat, beboernes hjem og livet mellem boligblokkene i Gellerup. Om sine optagelser siger Sandra Johnston, at almindelige bevægelser fra et hjem giver genlyd i et andet hjem. Hun undrer sig over forskel og lighed på og i kulturens lyde. Det fortæller en del om familier, normer og sædvaner.

Play Back tre steder

Sandra Johnstons lydværk afspilles i The Apartment, som er en tom lejlighed på Bentesvej, der måske skal rives ned. The School i en tom fløj på Nordgårdsskolen og udenfor byrummet på stien ned gennem bydelen ved The Border.

Sandra Johnston og ophold
Hun fastholder med sit snapshot i lyd Gellerups sociale liv og sætter undren i gang om fremtidsplanerne for den nye multikulturelle bydel. Hun siger, at hun er kimen i satellitprojektet, og hun er spændt på, hvordan det vil udvikle sig, når der kommer gang i fremtidsplanerne for Gellerup. Og hun tænker også på, hvordan andre kunstnere vil udtrykke deres oplevelse af området.

Med sin rolige stemme og velovervejede svar siger Sandra Johnston: ”Jeg har oplevet ramadan og dens stilhed, men også slutningen på ramadanen. Det var et skift i lyd.” Hun siger også, at hun har fået nye venner, og at det har sat spor i hendes kunstneriske platform.

Åbningstider

Lørdag den 24. september kl. 13 – 20
En tre-trins rute gennem Gellerupparken:
The Apartment: åben mellem 13 – 16 og 18-20. Bentesvej,5, 3tv.
Main Event – The School: Åben mellem 16-18. Præsentation af lydinstallationer i de gamle klasseværelser.
The Border: Åben mellem 13-20. Et knudepunkt på stien gennem Gellerupparken, der går fra City Vest til Bazar Vest. Lydværker indtager det offentlige rum.

Søndag den 25. september kl. 13 – 17
Lydinstallationer i The Apartment, Bentesvej 5, 3.tv. og The School, Nordgårdsskolen, Sigridsvej 46

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.