Endnu en service forsvinder snart ud af Gellerup-beboernes hænder. Det eneste pengeinstitut i området, Sparbank i City Vest, lukker 14. november, og alle 2900 kunder overføres til en sammenlagt filial på Rosenvangs Alle i Højbjerg. Med mindre de da vælger en anden filial – eller helt andre løsninger.
Først blev Sparbank pengeløs i foråret – og nu flytter den til Højbjerg, og de fem nuværende medarbejdere flytter med.
Beboerne i Gellerup har i de seneste år mistet funktioner som posthus og dagligvarebutikker, og nu skal de også længere væk for at nå en bank. 
Filialchef i Rosenvang-afdelingen, Jørgen Elkjær, bliver også chef for den sammenlagte afdeling. Han siger:
"Vi har fuld forståelse for beboere, der vil komme til at savne en bank i nærområdet. Der er flere faktorer, der gør, at vi lukker i Gellerup, og det er ikke kun økonomi. Medarbejderne skal kunne udvikle hinanden og dække hinanden ind under ferie og sygdom, og det gør vi bedst i en sammenlagt filial."
De to nuværende filialer er nogenlunde lige store, siger han.
"Men hvad gjorde så, at det er Gellerup og ikke Højbjeg, der lukker?"
"Der var som sagt flere faktorer," nøjes Elkjær med at sige.
Det er ikke afklaret, om der bliver ved med at være en pengeautomat på øverste dæk i City Vest. Jørgen Elkjær oplyser, at man forhandler med butikscentret om dette. Placeringen vil nok blive en anden i givet fald, for automaten optager plads inde i butikslejemålet.
Døgnboksen tages ned allerede 8. november.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.