Eleverne på Søndervangskolen er blevet klart bedre til at møde frem på skolen. I løbet af det seneste år er det lykkedes skolen at bringe elevernes fravær ned med 24 procent, og det er noget, der imponerer.
"Det flotte resultat er udtryk for, at alle arbejder tæt og målrettet sammen. Og det er en stor cadeau til jer forældre, der har lyttet til skolens anbefalinger om ikke unødigt at forlænge skoleferier med videre," skriver skoleleder Rani Hørlyck i sit seneste nyhedsbrev.
Skoler med mange nydanske elever oplever ofte, at børnene er på lange ophold i deres hjemlande, og det hæver elevernes fraværsprocent betydeligt. Men tilsvarende er der mange etnisk danske elever, der lige tager en ekstra vinterferie, så de kan komme på skiferie uden for skolens feriekalender. Men det er ødelæggende for undervisningen og for eleverne selv.
"Fra undersøgelser ved vi, at det er tvingende nødvendigt, at den enkelte elev kommer i skole – HVER dag. Et højt elevfravær – og mange skoleskift – har stor indflydelse på, om eleven senere hen formår at gennemføre en ungdomsuddannelse – altså i sidste ende formår at klare sig på arbejdsmarkedet," understreger Rani Hørlyck.
Det er baggrunden for, at Søndervangskolen de seneste år har haft fokus på at nedbringe elevfravær.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.