Hawo Ahmed var en af de somaliske forældre, der sidste søndag skulle more sig sammen med sine fem børn og ca. 900 andre mennesker i  Legelandet i Brabrand. Hun så det optrin, som bagefter blev brugt som ejernes undskyldning for at give alle aarhusianske somaliere karantæne fra Legelandet.
"Jeg er så ked af, at to kvinders dumhed bliver til noget, som vi alle får skyld for. Ejernes udelukkelse af os bygger på en løgn, og så er det i hvert fald sidste gang, jeg tager i Legelandet," siger hun til gellerup.nu.
Hawo bor i Århus V og var sammen med børnene og 800 andre somaliere taget i Legelandet for at fejre Eid, sådan som de ofte har gjort. Optrinet fandt sted sidst på dagen.
"Jeg så det, og det var to kvinder, der kom op at toppes, fordi deres børn havde skændtes. Kvinderne var vist uvenner i forvejen. Den ene spyttede på den anden, som til gengæld gav en lussing tilbage. Det var alt, men så tiltrak det en del nysgerrige, og det gav selvfølgelig noget uro, men der var ingen ballade eller slåskamp ud over de to kvinders.
Jeg sagde til en af ejerne, at han bare kunne tilkalde politiet til at løse problemet, men det ville han ikke. Måske fordi vi var så mange mennesker inde i legelandet, for det var meget tæt, og der var ikke legeredskaber nok til alle børn," siger Hawo Ahmed.
Danske familier: for mange lukket ind
Hun forstår ikke, hvordan ejerne bagefter kunne bruge det optrin til at give somalierne karantæne, og hun kalder det løgn, at Legelandet brugte som et argument, at nogle danske familier måtte forlade stedet i frustration.
"For de familier var der kun mellem 10 og 12, altså langt inden skænderiet. Jeg snakkede med en dansk far, jeg forklarede om vores Eid-traditioner, og vores børn legede sammen. Men de syntes vist, at der var lukket for mange ind," siger Hawo Ahmed om de danske familiers begrundelse for at klage.
Hvordan forklarer man det til sine børn?
Hun er fortørnet over Legelandets reaktion – uanset af karantænen nu er ophævet.
"En af mine veninder kom i fredags og ville have været ind sammen med sine børn, men blev afvist. Hvordan skulle hun kunne forklare sine børn, at de ikke kunne komme ind, bare fordi de var somaliere?"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.