Hanifa Awneh fra Gellerup har mødt de syriske flygtninge, der bor i en kummerlig lejr i Tyrkiet få kilometer fra den syriske grænse. Hun deltog sammen med sin far Ali Awneh i en konvoj, som havde til formål at yde moralsk støtte til de syriske oprørere, og det lykkedes. Men meget mere end moralsk støtte kunne de knap 400 deltagere ikke give.

I en flygtningelejr udenfor Antakya besøgte de blandt andet bekendte, som kommer fra samme by, som hendes forældre flygtede fra for mange år siden. 40 i hendes bekendtes familie måtte flygte fra Syrien i juni, og nogle af flygtningene deltager stadig i revolutionen, mens andre aktive familiemedlemmer er gået under jorden i Syrien.
I flygtningelejren forsøger man nu at overvintre. Det er koldt, og køerne til alle faciliteter er lange, og regimets støtter forøver ofte hærværk i lejren. Hanifas bekendte i lejren er også blevet truet af folk fra regimet.

Glade for støtten
”Jeg er frustreret over, at jeg ikke kan gøre mere. Men dem, som vi mødte, var glade for, at vi deltog i konvojen,” siger Hanifa, som netop er vendt hjem til Gellerup.

Selv om deltagerne – helt forventeligt – ikke fik lov til at krydse den syriske grænse, hvor bevæbnet militær spærrede enhver adgang – så er det syriske diktatur informeret om konvojen. De ved alt, hvad der foregår i flygtningelejren.  De er der selv.

Hjemme i Gellerup er Hanifas indsats dog ikke slut.

”Oprørerne ønsker, at vi skal fortælle så meget som muligt om sagen herhjemme, det betyder meget for dem. Jeg vil få fat i unge med syrisk baggrund og gøre dem opmærksom på, hvad der sker. Vi skal også holde en velgørenhedsfest i København 18. februar, hvor vi skal forsøge at rejse penge til kampen,” fortæller Hanifa Awneh.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.