”Snemand Frost og Frøken Tø gik en tur ved Søndersø” har Haldan Rasmussen skrevet i en børnesang. Et kys fra varme Frøken Tø får Snemand Frost til at smelte.
Det er ikke bare i danske børnesange, hvor vejrets luner dukker op. Generelt spiller vejret en stor rolle i Danmark. Vi har hverken tsunamier, jordskælv eller tørke, og alligevel er vejret et konstant samtaleemne, og vejrudsigten er noget af de mest sete på dansk tv. I et land som Japan, hvor vejret spiller en stor rolle og udgør en reel risiko, er der ikke nær så meget snak om vejret, som der er i Danmark.
Mødet med Kong Frost
Nå, men den kultur hopper vi så med på! Vi har spurgt Gellerupbeboerne om deres møde med Kong Frost.
Danske Ingeborg Riis mener, at danskerne hele tiden snakker om vejret. Hun siger: ”Det er dejligt med den friske luft og den klare frost.”
Rifat Sagir Kaya er på besøg i Café Vita, hvor han siger, at han fra Tyrkiet er vant til kulde op til 30 grader minus. Han mener, at man skal gøre sig klar til vinteren ved at sætte dæk på sin bil, så det ikke tager flere timer at køre til hjemmet i Tilst.
Aisha Hassan på 17 og Mohamed Absiye på 21 fortæller, at de er opvokset med det danske vejr.
Anderledes er det med Fati fra Somalia, Hun rejser hvert år 6 måneder til Somalia. Det hjælper på gigten. Hun har boet i Danmark i 16 år og betragter Danmark som sit andet land. Men hun nyder, at hun i sit hjemland kan få frisk mælk direkte fra koen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.