Børn af indvandrere, der får statsborgerskab i Danmark, skal ikke bestå nogen prøve eller andet, når de bliver 18 år. Vi skrev om Ilham Mohamed, som kæmpede i en årrække og opnåede statsborgerskabet i januar, og vi skrev samtidig, at datteren Sabriin trods det skal bestå prøver og opfylde krav, når hun bliver 18 år.
Det er heldigvis ikke rigtigt. Sabriin er bevilget dansk statsborgerskab, og den skal hun ikke bestå nogen prøver for at beholde.
Ilham Mohamed siger, at hun er blevet misforstået i interviewet med os, og det skynder vi os naturligvis at rette op på her, så andre i samme situation kan tage det roligt.
Men reglerne er lette at fare vild i, og på Facebook var der også flere meldinger om, at jo, børn skal bestå nye prøver, og ligefrem risikere at blive sendt til moderens oprindelsesland, uden at moderen skal følge med. MEN: det er heldigvis ikke tilfældet.

En anden Facebookbruger kontaktede Indfødsretskontoret i Justitsministeriet: Her blev det oplyst, at når moderen søger om dansk statsborgerskab, skal hun udfylde navnet på barnet /børnene, og faderen skal medunderskrive. Dette gælder, hvis begge forældre har forældremyndigheden. Hvis kun moderen har forældremyndigheden, skal faderen ikke skrive under. Hermed bliver barnet / børnene også bevilget dansk statsborgerskab, hvis de er under 18 år.
Så er det slået fast.
Ilham Mohamed tilføjer, at i England er børn født i landet sikret britisk statsborgerskab, også selv om forældrene ikke er britiske statsborgere. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.