Urban Farming Gellerup fik i sidste uge den gode nyhed, at de har modtaget 150.000 kr. i støtte. Støtten kommer fra Realdania-kampagnen ”Det gode boligliv”, som har modtaget 157 ansøgninger fra beboere, beboergrupper og boligafdelinger. Ansøgningen var sendt af Brabrand Boligforening og de 150.000 hører under kategorien projektudvikling.
På Brabrands Boligforenings hjemmeside skriver de om projektet: ”Projektets vision er at skabe fremtidens attraktive boligområde med andre muligheder for menneskelig aktivitet end det blot at bo. Intentionen med Urban Farming i Gellerup er at styrke fællesskab, sundhed, beskæftigelsesmuligheder og en forbedring af områdets image.”
Kan hjælpe folk i arbejde
Vi skrev i oktober om Urban Farming i artiklen ”Køer mellem blokkene og tomater på taget?” Urban Farming er en global tendens, som vil udnytte byarealer til dyrkning af jord på utraditionelle måder. Projektet fokuserer på at se grønne muligheder inde i byen.
Marianne Stenberg, som er journalist og ansat af Brabrand boligforening, udtalte til gellerup.nu i oktober: ”På sigt kan det måske være med til at hjælpe beboere til en uddannelse indenfor landbrug, og det kan skabe en kobling, så de måske kan få job indenfor det erhverv. Der er også en mulighed for at folk kan blive selvstændige erhvervsdrivende ved at sælge de dyrkede grønsager f.eks. i Bazaren eller andre steder.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.