I et helt år forsøger Suhad Amar forgæves at finde et job. En nedslående situation for Suhad, men efter et år skete der noget, da hendes mor ser et opslag om projektet Get2Job i Gellerup, som hjælper unge med at finde et fritidsjob. Moderen tager kontakt til projektleder Senay Arikan, og det var første skridt på vejen mod det fritidsjob, som Suhad netop har fået.
En stor succes
Suhad bor på Janesvej i Toveshøj. Hun er 17 år og går til daglig på Aarhus Købmandsskole, og hun fortæller om det første møde med Senay:
”Senay bad mig fortælle om mine interesser, og jeg fortalte hende, at jeg helst ville arbejde i et supermarked.” Derefter følger endnu fire møder, hvor de begynder at arbejde på Suhads cv og ansøgninger.
Senay tager kontakt til supermarkedet Kiwi, og kort efter har Suhad en samtale. Suhad er nervøs inden samtalen, men Senay har forberedt hende godt.
 ”Jeg fik af vide af Senay, at når jeg kom ind, skulle jeg bare begynde og fortælle om mig selv, så det gjorde jeg, og bagefter sagde de, at jeg klarede det rigtig flot.” Dog siger Kiwi, at de faktisk ikke mangler nogen lige nu, men Suhad argumenterer sig frem til, at hun skulle have et job, fordi hun på grund af sin uddannelse ville kunne komme tilbage dertil som elev. Dette argument gjorde udslaget, og Suhad har nu haft sine to første vagter.
Kunne ikke have gjort det uden Senay og Get2Job
For Suhad betyder fritidsjobbet rigtig meget. ”Det er dejligt med pengene, for det var på tide, jeg selv skulle ud og tjene lidt penge, men det er også meget vigtigt, at jeg har noget at lave i min fritid og jeg ikke bare sidder herhjemme.” Suhad fortæller videre, at det selvfølgelig også er vigtigt i forhold til fremtiden og hendes uddannelse.
Suhad føler ikke, at hun kunne have gjort det uden Senay og Get2Job, og hun har allerede anbefalet det til to af sine veninder.
Projektleder hos Get2Job, Senay Arikan, siger, ”I Get2Job bruger vi enorm meget tid på at klæde de unge på til det første møde på vejen til et fritidsjob – og en kickstart til at tage affære, når de ønsker sig fritidsjobs. Her får de frihed til at tage ansvar, og rammen for deres muligheder udvides, når de får øje på arbejdspladserne uden for Gellerup.” Hun fortsætter, ”Det betyder enorm meget, at de unge bruger Get2Job som det første formelle møde på vej til et fritidsjob. Vi bruger meget tid på at forberede de unge, men det opfølgende arbejde efter de er kommet i arbejde.”
Fakta om Get2Job:
Projektet hører under FU.
Senay Arikan er projektleder.
Find Get2Job på Facebook her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.