I løbet af foråret 2012 skal børn i Gellerup sammen fritidspatruljen og afdelingsbestyrelsens legepladsudvalg lege med klodser for at skabe fremtidens multibane, som skal lægges oven på den gamle, nedslidte asfaltbane, der allerede ligger bag blokken Dortesvej 25-35.
Det er arkitekterne Witraz og Primus, der har udtænkt den nye modulopbyggede bane, som består af en række forskelligt formede klodser fremstillet i beton. Klodserne kan sættes sammen på mange forskellige måde alt efter, hvad man ønsker at bruge dem til. Udgangspunktet er en 15- 25 meter fodboldbane med to mål, samt en kurv til at spille basket til. Og så skal de forskellige typer klodser danne en bande uden om banen.
”Betonklodserne kan for eksempel bruges til at lave et parkour-område i den ene ende af multibanen. Mens man i den anden ende kan lave et legeareal til små børn. Endelig kan der også laves et område, som familier kan bruge, når de skal ned og grille på græsset,” fortæller Tanja Flohr Bergstrøm fra legepladsudvalget.
Multibanen er dyrere end normalt
Den nye multibane, som bliver kaldt Multi-life, er dyrere end en traditionel multibane. Den er resultatet af et udviklingsarbejde, som Lokale- og Anlægsfonden har haft gennemført med producenter og arkitekter med det mål, at udvikle fremtidens multibane. Og fonden betaler derfor også halvdelen af udgifterne til den nye bane i Gellerup, som bliver den første af sin slags i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.