Rap-eleverne i Aarhus – heraf en god del fra Gellerup – får bedre vilkår takket være en god portion penge. Rapakademiet i Bispehaven har fået tildelt 480.000 kr. af Realdanias kampagne ”Det gode boligliv” under kategorien ”Den vilde ide”.
”Den vilde ide” går ud på, at en gammel nedlagt ungdomsklub skal ombygges. Dette skal være akademiets nye lokaler, og de nye lokaler skal give eleverne bedre forhold for undervisning, studieindspilning, samspil og fællesskab omkring musikken
”Det er dejligt, at vi nu kan give alle de ambitiøse elever i Rap Akademiet nogle større og bedre rammer til at udøve deres musikinteresse. De nye lokaler vil indeholder et indspilningsstudie, med mulighed for indspilning af bands og musikinstrumenter, samt et stort øvelokale, hvor de unge kan arbejde på deres liveoptræden.
Udvidelsen af faciliteterne giver os desuden muligheden for at inddrage andre musikgenrer i akademiet – som er lidt mere pladskrævende end rap – da der nu også bliver plads til bands med musikinstrumenter," fortæller lederen af Rapakademiet, Rasmus Brandt
Lokaler kan forhåbentlig stå klar i efteråret
Rasmus Brandt fortæller, at de har fået det beløb de har budgetteret med, men at de ikke ved, om det er nok til at udføre hele ombygningen, men det regner de med. Planen er at komme i gang med ombygningen efter sommerferien, så de nye lokaler forhåbentligt kan stå klar i løbet af efteråret.
Rapakademiet har eksisteret siden 2010, og det er et fritidstilbud til unge mellem 12-25 år. Akademiet har siden starten haft lokaler i en vaskekælder i Bispehaven, men nu med støtten fra Realdania skal det ændres. Ud af de i alt 91 elever på Rapakademiet er 26 elever fra Brabrand. 
Organiseringen bag projektet er samarbejde mellem Det Boligsociale Fællessekretariat, Det Lokale Beskæftigelsesråd i Aarhus kommune og rapskolerne. 
Du kan læse mere om projektet og andre støttede projekter her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.