Vaskerier på Bentesvej er ofte beskidte, og unge bryder ind for at sidde og ryge. Det er et tilbagevendende problem, siger varmemesteren.
Borgerportalens udsendte er selv bruger af vaskeriet på Bentesvej 61 og har selv oplevet vaskemaskiner, der ikke virker, låger der hænger løst, og svineri. I weekenden flød vaskeriet med cigaretskodder, og man kunne i hjørnet se, at der også var blevet røget joints. En snak med andre brugere af vaskeriet afslørede en del frustration over vaskeriets tilstand. For der er altid noget at være utilfreds med på vaskeriet.
Problem for hjemmehjælpere
En gang i vaskeriet lå der en seddel fra en vred hjemmehjælper, som ikke kunne få vasket, da maskinerne var i stykker. Hun skrev, at hun kun havde vasketid hver 14. dag og var meget utilfreds med ikke at kunne komme til at vaske. ”Det er f.. for dårligt, I ikke kan finde ud af at lave de maskiner, når man er så afhængige af dem,” skrev hun.
Der er ofte problemer
På driftskontoret udtaler varmemester Ahmad Mansoura, at der ofte har været problemer med unge, som bryder ind og sidder derinde og ryger. Engang havde de brugt an kæmpe hammer til at bryde ind med og smadre betalingssystemet. Andre gange går det ud over vaskeriet på Bentesvej 13, hvor døren får samme behandling.
Ingelise Thomsen på driftskontoret afslører også, at der ofte kommer klager over, at vaskeriet ikke virker. Det er den samme mand, der kommer forbi engang imellem, fordi der er noget der ikke virker på vaskeriet. Så når han dukker op, ved man den er gal. De ringer med det samme for at få det repareret, men det varer ikke længe, før en maskine er i stykker igen.
Rengøringsassistenten er også irriteret
Man skal bare nævne Bentesvej 63 for rengøringsassistent Jayne Cheshire, så får hun et opgivende udtryk i ansigtet.
”Normalt gør jeg rent en gang om ugen, men der er altid så ulækkert derovre med cigaretter og affald over det hele,” sukker hun. Hun har dog aldrig set unge der sidder og ryger i vaskeriet og mener, at de kun er der om aftenen.
Måske en løsning på vej
Af alle de kommentarer der er kommet, er der ikke kommet nogle løsningsforslag. Men det kommer Helle Hansen, afdelingsformand i Gellerupparken, med.
Hun fortæller, at man har planer om at opsætte overvågningskameraer i vaskerierne, så man kan holde øje med, hvem der bryder ind og sviner. Det bliver taget op til afdelingsmødet i september, hvor man skal have afstemning om forslaget. Hun håber selvfølgelig at man stemmer for forslaget, så vi kan få et sikrere Gellerup og renere vaskerier.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.