Hvad sker der når, man slipper grupper af "fremmede" løs i Gellerup? Mere oplyste mennesker og en hyggelig dag.
Vi er til introdag for folk, der arbejder i Gellerup og trods det føler sig lidt "fremmede" eller nye i miljøet. Klokken er 8.30, og folk drikker kaffe og spiser lidt morgenmad i Foreningernes Hus.
Opdelt i grupper
De fremmødte deles op i grupper, de fleste kender ikke hinanden på forhånd, og får en liste over de steder de skulle besøge. Bydelsportalens udsendte er i gruppe 3, som skal besøge fire forskellige steder: Livsværkstederne, Community Center Gellerup, Klubberne i Gellerup og Beboerrådgivningen.
Hvert sted bliver man pænt budt på kaffe og et foredrag om hvad, man laver på stedet. De to sagsbehandlere fra Jobcentret får nogle gode ideer til aktivering af deres borgere fra Verner Karkov i Livsværkstederne, som fortæller om det sociale værested, hvor man også kan komme i arbejdsprøvning og jobtræning i samarbejde med Århus kommune.
Nyt vartegn for Gellerup
Det er ikke kun på besøg hos de bestemte steder, man får gode oplysninger. Peter Sørensen, som er inspektør i Brabrand boligforening, fortæller små historier på gåturene i området.
Blandt andet fortæller han om den massive lygtepæl ved enden af Dortesvej, som har været udsat for så mange attentatforsøg, at den i dag er blevet så massiv, at selv efter tre påkørsler i bil, hvor unge ihærdigt har forsøgt så smadre den, er det ikke lykkedes endnu. Gruppen udråber straks lygtepælen til det nye vartegn for Gellerup.
Tilbage til basen
Efter besøg de fire steder, som alle har givet et godt indtryk af, hvad der foregår i området, var det tilbage til basen i Foreningernes Hus.
Der er igen kaffe, mens hver gruppe får 15 min til at redegøre for, hvor de havde været, mens Anders Glahn underholder med baggrundsviden. Lokalpolitiets leder Jens Espensen, er også dukket op og fortæller lidt om deres indsats i området, med den kommentar at kriminaliteten i området, overordnet, er faldet, men at de samme få, der laver kriminalitet, laver mere af den. 
Netværk bygges op
Ca. kl. 15. er arrangementet slut, og folk bliver lidt tilbage og snakker og udveksler telefonnumre, så man senere kan opbygge netværk.
Under evalueringen af hele dagen er der lidt kritik af tiden. Man havde kun 30 min hvert sted, og nogle ville gerne have tid til at netværke imens. Andre vil gerne have mulighed for at vælge visse steder fra, som de allerede kendte, men ellers er der tilfredshed med arrangementet, som gentages til september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.