I vores tema om fordomme er vi kommet til den sidste artikel. Den handler om Richard Wegeberg Nebel, som er kristen, en del af Ghetto Fever og bor i Gellerupparken med sin kone og to børn.
Hvordan har du det med, at nogle mennesker tror I kun er flyttet til Gelleruparken for at missionere?

Jeg er flyttet til Gellerupparken for at leve og være en del af livet herude. Det er et meget givende sted at bo, med så mange forskellige perspektiver på livet. Troen på Gud er en grundlæggende del af mit liv, og lærer folk mig at kende, kommer de forhåbentlig også til at kende lidt til den Gud, jeg tror på. Så må folk selv finde ud af, hvad de mener om Gud.
Jeg tror aldrig, det er min opgave at overbevise nogen om tro. Troen opstår, hvor mennesker selv tager nogle skridt i relation til noget, som er større end dem selv. Men jeg håber da, at mit liv herude kan være en smule med til at minde folk om, at Gud (også) er for dem.

Jeg oplever selv, at jeg bliver tilskyndet til at leve nærmere Gud, fordi jeg f.eks.lever blandt troende og praktiserende muslimer, som der jo er mange af herude.

Nogle mener ikke, at I er særligt tolerante overfor andre, der ikke deler jeres livssyn, og benægter naturvidenskaben for at få Gud til at passe ind jeres verdensbillede? Hvordan ser du på disse påstande?

Personligt tror jeg, at alle mennesker er skabt af Gud. Derfor er vi lige meget værd og skylder hinanden respekt. Jesus opfordrer os gang på gang til at elske og tjene dem vi møder, lige meget hvem man møder og hvilken baggrund de har. Han sætter ikke nogen højere end andre.

Mange af de mennesker, som igennem tiden har formet og udviklet naturvidenskaben, har været stærkt troende mennesker. Jeg ser slet ikke noget behov for at benægte noget for at kunne tro på Gud. Tro og naturvidenskab handler om forskellige sider af livet, og der hvor naturvidenskab prøver på at give eksistentielle svar på livet, er det ikke længer videnskab. Videnskab handler om, hvad der kan måles og vejes, og det kan Gud heldigvis ikke!

Tænker du over disse fordomme og generaliseringer, som jeg lige har nævnt?

Jeg forsøger, som efterfølger af Jesus, på at leve et liv som bedst stemmer overens med den kærlighed han stod for og den frihed han kæmpede for. Det vil jeg gerne have, at mennesker skal få lov at opleve. Dette lykkes absolut ikke altid for mig og det er min erfaring, at jeg sårer mennesker omkring mig og har brug for Guds og menneskers tilgivelse.

Jeg formår ikke altid at være lige så tolerant og fordomsfri, elskende og overbærende med andre mennesker, som Gud opmuntrer mig til at være.

Har du fordomme/eller har hørt fordomme om andre grupper i Gellerupparken?

Jeg tror, at alle mennesker kan tage sig selv i at gå rundt med fordomme om andre. Fordomme trives bedst i uvidenhed, hvorfor jeg også er meget glad for at bo her i Gellerupparken og lære mange forskellige kulturer og mennesker at kende. Så kan fordommene blive afvist, hvilket også mange af dem gør. Selvfølgelig kan jeg også til tider opdage fordomme om andre hos mig selv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.