Anett Sällsäter Christiansen, afdelingsformand Toveshøj, blev glædeligt overrasket, da hun tirsdag mødtes med et hold nordiske journalister på kursus i Aarhus.
Det overraskende var, at de stillede anderledes spørgsmål, end journalister ofte gør:

”Vi mødte dem i Beboerhuset Yggdrasil til lækker arabisk aftensmad, som Nahed og Saoussane fra Cafe Perlen havde lavet. De nordiske journalister gik i gang med at spørge om at bo i Gellerup. Som svensker kunne jeg nu frit tale mit eget modersmål, og en svensk journalist gik lige på med, hvordan Muhammedkrisen foregik her i Gellerup. Sjovt nok ville hun vide, hvad vi tænkte som beboere og hvordan vi stod sammen om fælles værdier,” fortæller Anett S. Christiansen.

Hun bliver ofte spurgt om Muhammedkrisen, men oftest om, hvordan omverden tænkte og agerede – ikke hvordan beboerne oplevede denne sag.

De vil høre det positive
”Her kan jeg tydeligt mærke forskel på måden, man tænker og hvordan man vil vinkle tingene hvis man er svensk, man vil gerne høre om hvad vi fik ud af det denne sag som beboere i området – de vil høre det positive,” siger hun.

Hun oplever kun sjældent, at journalister vil beskæftige sig med de positive vinkler – de vil oftest grave i de dårlige oplevelser.

”Her oplevede jeg en anden interesse, og deres syn på Gellerup var meget positivt. De havde hørt mange dårlige historier fra Gellerup, men de havde nu set og hørt om området og var blevet nysgerrige på, hvordan Gellerups beboere bor sammen og på de tiltag, der bliver gjort fra de enkelte foreninger.

Optaget af busbørnene
Afdelingsformanden havnede til slut ved et bord sammen med en norsk, svensk og finlandssvensk journalist, der var dybt optagede af ”busbørnene”, som bliver sendt med bus til skoler udenfor deres område. Hvad var erfaringen? Og de var optaget af forældresamarbejdet og fremfor alt af, hvordan forældre og skole kommunikerer? Hvilke tiltag har man valgt at tage fat i? Og hvad med modersmål i skolen i Danmark? I Finland har hvert barn ret til to timer hver uge.

De nordiske journalister blev i øvrigt guidet af Gellerupparkens afdelingsformand Helle Hansen på en tur rundt i området, og på Gellerup Museum var der en debat om Gellerup og medier, hvor redaktør Birger Agergaard og Helle Hansen deltog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.