Hvis du har brugt Indvandrerrådgivningen i Aarhus til at hjælpe dig med familiesammenføring eller andre sager, så kan det være klogt at tjekke, om Leif Randeris fra kontoret nu også har fået sendt papirerne af sted.
For det har misset i flere tilfælde, og Indvanderrådgivningen kritiseres nu hårdt af både familier og af advokater og myndigheder. I TVs 21 Søndag kom det frem, at Leif Randeris’ rådgivning i en række tilfæle har været meget mangelfuld – og med dramastiske konsekvenser: familier, der har søgt om familiesammenføring eller opholdstilladelser, har oplevet, at den ene part måtte rejse til sit hjemland, fordi Udlændingeservice aldrig modtog papirerne fra Indvandrerrådgivningen.
I Folkeinformation i Gellerup siger integrationsrådgiver Susanne Schmidt Sørensen til 21 Søndag:
"Vi møder mange folk, der kommer hos os og siger, at de har fået en rigtig dårlig rådgivning hos indvandrerrådgivningen. Folk har betalt en del penge for ansøgningsskemaer, oftest til opholdstilladelser. Men der sker aldrig mere. Udlændingestyrelsen modtager aldrig de her ansøgninger."
De er blevet syltet
Samme billede tegner Rabih Azad-Ahmad. Han er advokat og tidligere daglig leder af Gellerupparkens Retshjælp, hvor man ifølge ham jævnligt er stødt på klienter, der er kommet i klemme som følge af den rådgivning, de har fået hos Indvandrerrådgivningen.
"Jeg har med jævne mellemrum oplevet, at der er klienter, som kommer og klager over, at de har fået forkert rådgivning, eller at deres sager simpelthen er blevet syltet hos Indvandrerrådgivningen," siger Rabih Azad-Ahmad til 21 Søndag.
Leif Randeris har i et sagsdokument erkendt forkert sagsbehandling, men over for TV afviser han enhver kritik.
Seneste: Forbrugerombudsmanden har meddelt, at han går ind i sagen og undersøger kvaliteten af den rådgivning, som en række familier har fået. Han skal vurdere, om det, der er foregår, overhovedet er lovligt. Det oplyser TV-avisen mandag aften.
"Intet at komme efter"
Hovedpersonen Leif Randeris ser roligt på forbrugerombudsmandens initiativ. Til Stiften siger han, at "…der intet er at komme efter". Alligevel har han betalt penge tilbage i et tilfælde og venter på yderligere krav. Men det gør han kun, fordi der er tale om mis-kommunikation, ikke dårlig sagsbehandling, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.