Hvor skal vejene i Gellerup placeres? Skal Toveshøj have en gennemkørselsvej? Skal Sigridsvej lukkes? Skal bilerne kunne køre 30 eller 50 kilometer i timen igennem Gellerup? 
Det er emnet for en beboer-dialog på mandag den 24. september kl. 17-20. Helhedsplanen venter så mange interesserede beboere, at der er rejst et telt ved Nordgårdskolen, så arrangementet kan foregå både på skolen og i teltet. 
Beboerne inviteres også på aftensmad, og mens far og mor lytter og diskuterer, så kan børnene lege med Fritidspatruljen.
Det er ikke kun vejene, som skal diskuteres. Man kan også høre om og diskutere tryghedsgarantien, de kommende beboerhuse og den boligsociale helhedsplan.
Man kan få indflydelse
Men der er ingen tvivl om, at mange er interesserede i at høre, hvordan vejene skal forløbe. Det kommer der – helt bevidst – ikke noget specifikt svar på. Kommunens "brobygger" til Gellerup, Pia Katballe Sørensen, siger:
"Det hele er stadig til drøftelse, så der er mulighed for at få indflydelse gennem dialog med de planlæggere, der er med til mødet."
Byrådet skal i oktober se det lokalplanforslag for Gellerup, som er ved at blive skrevet færdig, og først derefter kommer lokalplanforslaget i offentlig høring til og med november, så der er altså ikke truffet nogen beslutninger endnu, understreger Pia Katballe Sørensen.
Se programmet for aftenen i . Herunder er nogle af de emner, man kan høre nærmere om:
Helhedsplan Gellerup generelt
Få en uformel snak med sekretariatsleder Per Frølund og med tidligere stadsarktitekt Gøsta Knudsen om de fysiske planer for området.
Tryghedsgarantien
1. september 2012 trådte Tryghedsgarantien i kraft, Den garanterer, at beboerne i de tre blokke, der skal rives ned, kan blive boende i området. Kom og hør nærmere om Tryghedsgarantien fra repræsentanter fra Brabrand Boligforening.
De nye veje i Gellerup
Mød nogle af de personer, der har arbejdet med den konkrete planlægning af de nye veje i området og få en snak om, hvad vejene kommer til at betyde for dig.
Nyt pasningstilbud i Gellerup
Daginstitutionerne i Gellerup skal samles i nyt byggeri der, hvor Nordgårdskolen ligger i dag. Hør om tankerne bag byggeriet og mød en række medarbejdere og ledere fra Børn & Unge i Aarhus Kommune, der fortæller om arbejdet med den nye institution.
Tryghed i byggeprocessen
Der skal bygges meget nyt i Gellerup, og det skal være trygt at være i området, mens byggeriet står på. Få en snak med lokalpolitiet om, hvordan vi sikrer, at byggeprocessen kan forløbe, så alle kan føle sig trygge imens.
Beboerhus og sundhedshus
Hør mere om de to store nye huse, som skal bygges i forbindelse med Helhedsplanen – og find ud af, hvordan du kan være med til at bestemme, hvad de nye huse skal indeholde.
Den boligsociale helhedsplan
Gellerupparken og Toveshøj er i fuld gang med at lave en ny boligsocial helhedsplan, som skal løbe fra 2013-2016. Kom og hør om de forskellige indsatser, som vi håber bliver en del af den nye indsats, der skal være med til at Gellerup og Toveshøj til et endnu bedre sted at bo og leve.   
Leg og Lego
Mens mor og far taler og lytter, kan børnene lege sammen med blandt andet Fritidspatruljen. I løbet af eftermiddagen har børn fra Tovshøjskolen og Sødalskolen bygget deres drømme om fremtidens Gellerup i Lego. Den bedste bygning præmieres i løbet af aftenen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.