En ny frokostcafe er på vej i Gellerup. Den skal ligge i Tousgårdsladen og være en åben cafe for alle beboere og for de snart mange håndværkere, der skal ”bygge” Gellerup. Den bliver en fredelig oase midt i det hele: "Byggeriets Folkekøkken" er arbejdstitlen.
Det er en af de aktiviteter, der er på vej i forbindelse med den boligsociale helhedsplan, som skal starte til foråret. Lige nu søger Brabrand Boligforening Landsbyggefonden om midler til denne helhedsplan.
Inspirationsmøde tirsdag
På tirsdag den 9. oktober kl. 17-19 er der inspirationsmøde for alle, der synes om ideen og har ideer og flyvske tanker om, hvad folkekøkkenet skal kunne.
Esben Trige, formand for Tousgårdsladens Venner, nævner, at hvis der er kapacitet til det, er tanken også at bringe mad ud til ældre og andre, der har vanskeligt ved at finde tiden eller overskuddet til selv at stå for maden.
Lokale råvarer
I en vis udstrækning skal folkekøkkenet benytte lokalt producerede råvarer, idet de to Verdenshaver i Gellerupparken og Toveshøj får grønsagshaver, og der er samtidig ideen om Urban Farming, hvor der skal være nyttehaver mellem boligblokkene – ja måske endda på toppen af nogle af blokkene.
I køkkenet kan beboere blive aktiveret, og derved kan beboernes madkultur komme til at smitte af på maden.
Gang i kommunikationen
Da "Byggeriets Folkekøkken" bliver det fredelige centrum i hele byggeprocessen, kan man her hente informationer om, hvordan Helhedsplanen skrider frem. Det vil være et godt sted at få gang i kommunikationen om Gellerup, og en tanke er at sætte skærme op med informationer fra Gellerupsekretariatet, gellerup.nu og så videre.
For at få tankerne gjort konkrete – og få nye ideer frem – er det altså meningen at brainstorme på tirsdag i Beboerhuset Tousgårdsladen. Da mødet foregår i spisetiden, serveres der også en sandwich eller lignende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.