8. klasse på Søndervangskolen er nu blevet bedre rustede til at vælge uddannelse, og deres forældre er med inde over, så de bedre kan diskutere job og uddannelse med deres børn.
Det skyldes skolens projekt, Fastholdelseskaravanen. Fra sidst i september frem til efterårsferien har elever været på besøg på på Aarhus Tech (mad til mennesker), HG samt Social og Sundhedsskolen. En række forældre var også med.
Fastholdelseskaravanen  er en ny og vigtig indsats i skolens nye model for udskolingen – NY Udskoling.
Målet med Fastholdelseskaravanen er:

  • at give forældre og elever med anden etnisk baggrund end dansk indblik i de erhvervsrettede ungdomsuddannelser
  • at kvalificere elevernes valg til brobygningsforløb i uge 10 næste år

Karavanen – en øjenåbner
Eleverne skal i den nærmeste tid vælge to uddannelser, som de vil ud at besøge til foråret, og bagefter skal de udarbejde uddannelsesplaner.

Eleverne er derfor så småt begyndt at tænke på, hvilken uddannelse de vil i gang med efter folkeskolen. En af dem er Anas Layth Al-Dayny, som vil læse til socialrådgiver. Besøget på Social- og Sundhedsskolen var en øjenåbner for ham, da han troede, at han skulle igennem en gymnasial uddannelse for senere at komme ind på Den Sociale Hhøjskole.

Forældreopbakning er vigtig
På besøgsdagene holdt et par studerende oplæg om bl.a. deres studievalg, forældreopbakning og praktikpladser, men også om deres udfordringer.
De nævnte alle, at det var nødvendigt for dem, at forældrene støttede dem i deres valg af studier, og at de ikke pressede dem til at vælge en anden uddannelse, hvorfor de fandt det vigtigt at inddrage forældrene så tidligt som muligt i skolen.
Gode tilbagemeldinger
Claus Gustafson, AKT-medarbejder på skolen, og lærerne på 8. årgang (Halime M. Rachid og Torben Hansen) mener, at Fastholdelseskaravanen er et vigtigt tiltag, da besøgende har givet både elever og forældre rig mulighed for at opleve uddannelsesinstitutionerne på anden vis end blot at få information om disse på de traditionelle møder på skolen.

De fremmødte forældre syntes, at det var spændende at deltage i besøgene, som har givet dem en mulighed for at diskutere job og uddannelse med deres børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.