Der er et væld af restauranter i Bazar Vest, og rundt om det højre hjørne ved hovedindgangen ligger Restaurant AlSoltan. Vi mødes ved hovedindgangen på en trist gråvejrsdag og er enige om at aflægge netop denne restaurant et besøg.
Forholdene er indbydende, og man fornemmer klart en stolthed over den halvstore restaurant. Væggene er beklædt med træ, og der hænger blandt andet et foto fra Kronprinsesse Marys besøg i bazaren. Bag disken står tre travle mænd og arbejder i højt tempo, mens dampen står fra grillen.
Rimeligt prisniveau
Vi sætter os i et uforstyrret hjørne af restauranten, hvor der er god plads til at snakke og nyde de mellemøstlige grillretter. Uforstyrret er måske så meget sagt, for man registrerer, at der er andre til stede, men der er god plads.
Maden smager dejligt og forsvinder hurtigt fra tallerknerne. Vi bestiller begge nr.1 på menukortet, Al Soltan Mix. Den er en blanding af oksekød, kalvekød og kyllingekød med en lækker blanding af humus, tzatziki, ris og salat. På menukortet står der, at denne menu koster 80 kroner, men det er desværre rettet til 90 kroner ved betalingen! En lille dåsecola fra Harboe koster 10 kroner. Til menuen følger en lille anretning med letstegt tomat og agurk, hvilket dog er lidt besværligt at deles om.
Professionelt personale
Vi venter ikke længe på at få maden serveret, og vi oplever en høflig distance fra personalet. Det er tydeligt, at man har fokus på at lave god mad til gæsterne og så i øvrigt respekterer gæsternes privatliv. Der er en klar adskillelse mellem køkken- og spisefaciliteter, hvilket næsten får os til at glemme, at vi befinder os i den livlige Bazar.
Efter en time er det tid til opbrud, og Katrine tager nogle billeder af de dejlige faciliteter, inden vi går. Dette har personalet intet imod, selvom de ikke ved, at vi er borgerjournalister.
Maden er af dejlig kvalitet, og ønsker man spændende, arabisk mad i afslappede omgivelser, er dette et særdeles godt valg.  Prisen er i den høje ende, men der er fuld valuta for pengene. Restauranten tilbyder dog også forskellige slags ruller, der kun koster 40-50 kr., hvilket må siges at være yderst rimeligt for et måltid.
To tilfredse borgerjournalister takker af fra AlSoltan med fulde maver, smil på læben og fornyet energi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.