Tousgårdsladen har startet en madlavningsklub for kvinder med fokus på fusionskøkkenet, og sund mad på tværs af nationaliteterne. Der har vist sig at være stor interesse for kurset, og allerede første gang var holdet fyldt.
Kvinderne sad allerede rundt om bordet, da jeg kom ind i Tousgårdsladen den første torsdag.
Kursusleder Line Munkholm, der er uddannet i ernæring og sundhed, bød velkommen, og gennemgik dagens opskrift. Menuen bestod af rodfrugter i kokosmælk serveret med brune ris og kyllingefilet vendt i karry.
Vi bandt forklæderne om livet og gik i køkkenet. Skærebræt, knive og ingredienser blev fordelt, og så blev der ellers hakket løs på grøntsagerne,mens snakken gik. Line Munkholm svarede på spørgsmål, og der blev udvekslet gode fif om madlavning på tværs af både gryder og nationaliteter.
Kvinderne stod samlet rundt om kogeblussene, mens gryderetten simrede, og en duft af krydret efterårsmad spredte sig i køkkenet.
Sund mad for datterens skyld
Ilham Mohamed fortalte hvorfor hun deltog i kurset: ”Man hører ofte om sund mad, men hvad er det egentlig og hvordan laver man det? Jeg vil gerne lære at lave sund mad både for min egen skyld, men hovedsageligt for min datters skyld. Hun skal opdrages med god og sund kost.”
Der var forskellige grunde, til at kvinderne havde meldt sig til kurset. Nogle kom af helbredsmæssige årsager, mens andre deltog for at blive inspireret til nye opskrifter. Fælles for kvinderne er lysten til at lære at lave sund mad.
Efter et velsmagende måltid mad og et par lærerige timer i sundhedens tegn, blev der taget af bordet og pakket sammen. Ja, selv den tomme emballage fra de brune ris blev pakket sammen og taget med hjem til inspiration.
Praktisk
Kurset afholdes alle torsdage fra kl. 12.30 til 14.30, og prisen er ca. 10 kr. pr. person pr. gang.
Kontakt Line Munkholm på tlf. 28916808 eller linemunkholm@hotmail.com.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.