Elina Cullen er en kunstner fra Argentina, og har siden 2001 boet i Århus. Med en lang række erfaringer, oplevelser og indtryk fra verden over, kan hun udtrykke sig gennem sine skulpturer og tegninger. Hun er uddannet billedhugger og har haft udstillinger mange steder op til år 2009. I vinterferien var hun med til at sætte farve på dialogbænkene, som skal stå rundt i Gellerup. 
Begivenhedsrigt liv
Med baggrund i fem års studier på en krævende uddannelse på Kunstakademiet i Argentina har Elina haft et begivenhedsrigt liv med kunst, rejser og erfaringer på livet. Nu er hun bosat på Gudrunsvej, så hun kan være tæt på sine to døtre, som også bor i Århus. Hun er meget glad for det afslappede område med bl.a. en skøn udsigt til Århus og smukke træer. Natur er en vigtig del af Elina, og hun kan ikke undvære de grønne områder i sit liv. Men hendes kunst og at få mulighed for at udtrykke sig er dét, der driver hende.
Kunst er min store lidenskab
Efter Elinas tid i Argentina, hvor hun fik opildnet sin kunstneriske flamme fra en underviser, som lærte hende alt om kunsthistorie, har hun været verden rundt og se alt, hvad der er at se af kunstværker.
Ved at tage udgangspunkt i nuet og mærke efter hvad der sker indeni lige nu, skaber Elina sine indtryk og udtrykke dem i tegninger og skulpturer.
”Kunst er min store lidenskab. Jeg har tegnet, siden jeg kan huske det,” fortæller hun.
På billedet til højre kan man se en skulptur, som Elina har skabt. Det er en skulptur af Elinas yngste datter. Elina huggede denne skulptur, mens hun var i Argentina, og endda under hendes graviditet med sin ”model”.
Psykologi og kunst
Særligt for Elina er hendes måde at tænke kunst på. Hun bruger psykologi og kunst til at finde ind til de dybere lag af, hvad der sker inde i folk. De følelser, bruger hun og gør kunsten meget personligt for hende selv og for andre.
Elina har også arbejdet med at mærke efter den kollektive underbevidsthed. Det vil sige, at hun lægger mærke til detaljer i sprog, som folk taler, hvad der skrives om i avisen og på nettet. I det hele taget alt omkring hende tager hun ind. Det kombinerer hun til en følelse og fortolker det gennem sin kunst. Denne proces har hun også lavet sammen med andre, da hun gav inspiration til dekorering af dialogbænkene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.