Tuka Halimah er 15år og går i 8. klasse på Lykkeskolen i Gellerup. I fritiden går hun til fitness, hænger ud med veninderne og bruger tid på Facebook. Men en gang om måneden er Tuka også lokalpolitiker – hun er nemlig med i Aarhus Kommunes Børn og Unge-byråd.

Børn og Unge-byrådet er et byråd for 13-17-årige i Aarhus. De unge diskuterer områder, der vedrører børn og unge i hele Aarhus kommune, og er ofte sparringspartner for det rigtige byråd. Aarhus er opdelt i otte områder, og Tuka, der repræsenterer område Gellerup, er et af de nye medlemmer i Børn og Unge-byrådet.

Det er første skridt
Tuka kom med i Børn og Unge-byrådet på opfodring fra en lærer på Lykkeskolen, og hun er motiveret til at lave ændringer i Aarhus kommune.

”Jeg kunne godt tænke mig at være med til at ændre nogle ting i Aarhus, og selvom at vi jo ikke kan alt, så er det jo første skridt til noget mere spændende og mere seriøst,” siger Tuka.

”På det seneste møde diskuterede vi unge-arrangementer. Jeg kunne godt tænke mig at have nogle unge-arrangementer, hvor det kun er unge, der arrangerer det. Voksne og unge ikke tænker på samme måde, og hvis det er voksne, der arrangerer, så er det ikke sikkert de unge kan lide det. Hvis det kun er unge, der arrangerer det, så kan de gøre det på deres måde – og det vil andre unge også kunne lide,” fortsætter hun.

Mange fordele ved Børn og unge-byrådet
Der er ifølge Tuka mange fordele ved at være med i Børn og Unge-byrådet. Hun fortæller om nye venner, kulturudveksling og mere selvstændighed:

”Jeg er blevet mere social, og jeg har fået nogle nye venner. Jeg havde jo ikke rigtigt nogle danske venner før, men jeg har lært en masse nye mennesker at kende. Man lærer jo også nye kulturer at kende, når man ikke bare er på Lykkeskolen hele tiden. Jeg har især fået en rigtig god veninde, og jeg er glad for, at jeg har valgt at være med.”

Tuka siger endvidere ”Jeg også blevet mere selvstændig, og selvom jeg ikke har så meget styr på det med partierne endnu, så ved de andre i Børn og Unge-byrådet en hel masse, og så kan jeg jo danne mig et overblik.”

Om Tuka skal gøre karriere indenfor lokalpolitik er endnu ikke afgjort, men hun siger dog ”Det er rigtig spændende, så det kan godt være at jeg fortsætter med det.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.