Klokken 13.55 den første dag i det nye år lyder kirkeklokkerne over Gellerup, hvor 22 medlemmer af kirken er gået til nytårsgudstjeneste under ledelse af sognepræst Niels Hviid.
Niels Hviid tager sit udgangspunkt i, at året har budt på både skønne og triste ting og citerer økonomiminister Margrethe Vestager for at have kaldt det forgangne år ”2000 – og skod.” Men når et nyt år ligger forude, er man ikke er herre over fremtiden.
”Hvad er godt at tage med sig som rejsekost i det nye år? For mig er det godt at tage fortællinger med. Fortællinger, som man kan tygge på undervejs. Nu skal I få en fortælling. Det er et jødisk eventyr fra Afghanistan,” siger Niels Hviid.
Kongen og den fattige skomager
En god og retfærdig konge kan lide at forklæde sig og gå anonymt rundt i gaderne i sin hovedstad. En aften kommer han til en fattig, jødisk skomager, som var i gang med at spise sit måltid.

Kongen spørger ham, hvad han lever af, og skomageren svarer, at han går rundt i gaderne med sin værktøjskasse. Han bekymrer sig ikke for i morgen – ”I morgen er i morgen – Gud være lovet for dagen i dag.”
Næste dag har kongen forbudt at lappe sko i byens gader. Den fattige skomager vælger i stedet at slæbe vand til byens borgere. Om aftenen kommer kongen igen på besøg og får at vide, hvad der er sket, igen med kommentaren ”I morgen er i morgen. Gud være lovet for dagen i morgen.”
Tredjedagen kommer, og skomageren går ud i gaden med sine spande. Men da er det kongens forordning, at det er forbudt at bære vand i gaderne. Han vælger i stedet at hugge brænde og sælge det. Om aftenen kommer kongen igen på besøg og spørger igen, hvad han vil gøre, hvis han ikke kan få arbejde og igen svarer skomageren ”I morgen er i morgen. Gud være lovet for dagen i dag.”
Eventyret ender med, at kongen giver sig til kende for skomageren og gør ham til sin øverste rådgiver.

Det kristne budskab skal leves
Niels Hviid mener, at Gud ved at sende Jesus og lade ham indgå i helt almindelige menneskers verden viser, at han er her for alle mennesker. ”Det kan være svært at sige som skomageren i eventyret ”I morgen er i morgen. Gud være lovet for dagen i dag.” Men måske har man brug en rådgiver – og sådan én har vi,” slutter Niels Hviid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.