I et lokale i Tousgårdsladen sidder Grete, Ismael og Ahmed en tirsdag eftermiddag og er ved at færdiggøre et møde om deres kommende filmklub-arrangement. Grete Aagaard er projektleder for ’Med unge øjne’, og Ismael og Ahmed er to fritidsjobbere på 15 år.
Det er Ahmed Ramez, der er i centrum for denne artikel. Han henvendte sig til Gellerup.nu for at dele sin historie. Ramez, som han helst vil kaldes, viser rundt i de forskellige lokaler. Deres mødelokale fungerer også som fællesstue, hvor der er bordfodbold. Her holdes også arrangementer som hyggeklub og lektiecafe. Nedenunder er der køkken og spisestue, hvor unge fra 8-14 år kan lave mad og spise sammen.
Ramez virker fattet og udstråler en alvor, som er forfriskende. Han fortæller lidt om sit arbejde i ’Med unge øjne’ hvor han er med til at planlægge og hjælpe ungerne i gang med de enkelte arrangementer. Han pointerer: ”Jeg får mulighed for at komme med ideer til aktiviteter her. Det er en stor ting at være med til at bestemme hvad det er, vi skal lave.”
Jeg er blevet mere ansvarlig
I Gellerup er det ikke unormalt at have et fritidsjob. Ramez siger, at halvdelen af hans klassekammerater har et. For det meste er det i Rema 1000 eller andre supermarkeder.
Men dette er hans drømmejob, og han har lært meget af det: ”Jeg er blevet meget mere ansvarlig og har lært at prioritere min tid bedre, jeg er mere uddannelsesklar. Man bliver meget målrettet af et fritidsjob,” siger han. Han har også fået nogle evner han kan bruge med det samme: ”Jeg har lært meget om skat, og arbejdsmarkedsbidrag. Selvom vi ikke skal betale skat, lærer vi meget om det. Det får vi brug for i matematik og i fremtiden.”
Ramez tænker ikke på sig selv som en rollemodel. Alligevel siger han med stolthed i stemmen: ”Min lillebror synes det er et fedt job, og han vil også have det, hvis det er der, når han bliver 15 år!”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.