Langkær Gymnasium og HF har mange muslimske studerende, men ingen bederum. Nogle af de studerende vil gerne have et bederum i stedet for at skulle bruge pladsen foran Pedel-Kims kontor – mens andre ikke synes, det er nødvendigt.
Rektor Anders Østergaard svarer da også, at han har forståelse for ønsket, men der er ikke frie lokaler til et bederum. Efter skoletid kan man imidlertid godt låne
Det er to af de studerende, Maja Kildahl og Asmaa Sulaiman, der har beskrevet emnet i en artikel på gymnasiets elev-hjemmeside. De har interviewet to elever, der har hver sin mening:
"Respektløst"
Først Bonita El Sadek: ”Jeg synes, at dem der beder skal have et sted at bede. Der er jo utrolig mange der beder på skolen. Nogle gange bliver de forstyrret af folk. Jeg har selv oplevet, at folk filmer og griner af dem, mens de beder, hvilket jeg synes er fuldkommen respektløst. Et bederum vil forhindre i at der sker sådan noget igen."

Ahmad Ibrahim fra 2.b, der er muslim, og som også har bedt ude foran pedelens kontor, mener i modsætning til Bonita, at det ikke er nødvendigt: ”Det er jo ikke nogen stor ting. Man beder, og så er man færdig. Jeg har hørt nogle brokke sig over, at der ikke findes bederum på skolen. Men det er bare et udtryk om forkælelse”.  
Læs hele historien her på gymnasiets elev-hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.